Читателският дневник на... Борислав Атанасов


Борислав Атанасов е мечтател. Огромна част от живота му се състои от литература, измислени реалности и вдъхновяващи преживявания. От светове, скрити между две корици. Негово дело е първата кафе-книжарница в Стара Загора - градът на липите, поетите и правите улици. Какви книги чете човекът, който продава книги? Разберете в следващите редове.

Коя е последната книга, която ти направи положително впечатление?

Последната е  „Автономията????“, дълго чакана... и не разочарова, даже напротив, за книга продължение е много силна. Страхотен роман!

Ако трябва да я препоръчаш с няколко изречения, какви биха били те?

Може би първо трябва да предложа „Северозападен романь“, за да могат хората да се насладят на един толкова силен и емоционално зареден роман, който ще те накара да се влюбиш в места и региони на България, които са ни доста чужди на повечето българи. Ще ти отвори очите за доста неща...

Сподели ни цитат от нея, с който ще спечелиш вниманието ни.

„Единственото важно у тоа кратък и усран като стълба на кокошарник живот е дали си човек, или си мръша у човешки опаковка.“ - Торлака - Автономията ????

Кой е любимият ти автор? Защо?

Не е един автор, но може би Майкъл Крайтън. Уникален писател, харесва ми с жанровото си разнообразие. От приключенски роман до супер фантастика. Винаги уникален и интересен на изключително високо ниво.

Коя е книгата, която можеш да препрочиташ многократно?

Нямам конкретна, но са предимно стари фантастики. За мен са си съкровища и до днес. Автори като Фредерик Пол, Саймък, Шекли, Айзимов и други. Обожавам фантастиката и предимно това препрочитам.

А коя е последната книга, която не успя да дочетеш докрай?

Поне няколко са, чета едновременно две до три книги, а поради липса на свободно време, стоят и чакат ред още много, но последната е може би „Границата“ на МакКамън.

Намираш време за четене или сред четенето намираш време за всичко останало?

За съжаление, все по-малко време ми остава за четене, но в този забързан и динамичен живот си е нормално. Все пак успявам на работа да открадна няколко часа дневно.

Коя е книгата, която обожаваше в детството си?

Мога да изброявам дълго, но „Синовете на великата мечка“ ми е фаворит и до днес. Мисля, че всяко дете и юноша би трябвало да я прочете в един момент.Често я препоръчвам и в работа на клиенти, смело мога да заявя, че досега не съм имал клиент, който да не е останал доволен.

Има ли книга, която, според теб, всеки трябва да прочете?

Не мисля, че има задължителна , през годините съм се убедил, че човек сам я намира неговата си съкровената си книга, а тя за всеки е различна.

Защо четеш?

Защото обичам, защото работя това и съм късметлия... голям късметлия (усмихва се).

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни