Борислав Атанасов е мечтател. Огромна част от живота му се състои от литература, измислени реалности и вдъхновяващи преживявания. От светове, скрити между две корици. Негово дело е първата кафе-книжарница в Стара Загора - градът на липите, поетите и правите улици. Какви книги чете човекът, който продава книги? Разберете в следващите редове.

Коя е последната книга, която ти направи положително впечатление?

Последната е  „Автономията????“, дълго чакана... и не разочарова, даже напротив, за книга продължение е много силна. Страхотен роман!

Ако трябва да я препоръчаш с няколко изречения, какви биха били те?

Може би първо трябва да предложа „Северозападен романь“, за да могат хората да се насладят на един толкова силен и емоционално зареден роман, който ще те накара да се влюбиш в места и региони на България, които са ни доста чужди на повечето българи. Ще ти отвори очите за доста неща...

Сподели ни цитат от нея, с който ще спечелиш вниманието ни.

„Единственото важно у тоа кратък и усран като стълба на кокошарник живот е дали си човек, или си мръша у човешки опаковка.“ - Торлака - Автономията ????

Кой е любимият ти автор? Защо?

Не е един автор, но може би Майкъл Крайтън. Уникален писател, харесва ми с жанровото си разнообразие. От приключенски роман до супер фантастика. Винаги уникален и интересен на изключително високо ниво.

Коя е книгата, която можеш да препрочиташ многократно?

Нямам конкретна, но са предимно стари фантастики. За мен са си съкровища и до днес. Автори като Фредерик Пол, Саймък, Шекли, Айзимов и други. Обожавам фантастиката и предимно това препрочитам.

А коя е последната книга, която не успя да дочетеш докрай?

Поне няколко са, чета едновременно две до три книги, а поради липса на свободно време, стоят и чакат ред още много, но последната е може би „Границата“ на МакКамън.

Намираш време за четене или сред четенето намираш време за всичко останало?

За съжаление, все по-малко време ми остава за четене, но в този забързан и динамичен живот си е нормално. Все пак успявам на работа да открадна няколко часа дневно.

Коя е книгата, която обожаваше в детството си?

Мога да изброявам дълго, но „Синовете на великата мечка“ ми е фаворит и до днес. Мисля, че всяко дете и юноша би трябвало да я прочете в един момент.Често я препоръчвам и в работа на клиенти, смело мога да заявя, че досега не съм имал клиент, който да не е останал доволен.

Има ли книга, която, според теб, всеки трябва да прочете?

Не мисля, че има задължителна , през годините съм се убедил, че човек сам я намира неговата си съкровената си книга, а тя за всеки е различна.

Защо четеш?

Защото обичам, защото работя това и съм късметлия... голям късметлия (усмихва се).

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар