"Чернобил" триумфира със седем награди BAFTA

Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA) връчи наградите си за 2020 г., като минисериалът "Чернобил" на HBO и  Sky Atlantic триумфира и взе 7 награди от 14 номинации в различни категории.

Поради пандемията от коронавирус, тазгодишното събитие не се проведе на първоначално обявената дата, а се отложи и се осъществи онлайн в специална церемония чрез каналите на BAFTA в Facebook и YouTube. Водещ на наградите беше актьорът Стивън Манган в дигитална церемония, като носителите на наградите се обърнаха към публиката чрез предварително записани речи.

От академията бе отличен режисьорът Йохан Ренк от Швеция, исландската композиторка и носителка на "Оскар" Хилдур Гуднадотир, създала оригиналната музика за сериала, художничката на костюмите Одил Дикс-Миро, Великобритания. Другите награди бяха за операторска работа и осветление, за сценография и за звук и монтаж.

Ревю на "Чернобил" - прочетете тук.

Тази година наградите за телевизия на BAFTA са разделени на две и лауреатите се обявяват в различни дни. Наградите за телевизионно майсторство отличават постиженията в отделните аспекти на телевизионната продукция, като режисура, сценарий, операторско майсторство. Телевизионните награди отличават тв продукциите в различни жанрове и формати, както и най-добрите актьори и водещи.

Втората част на церемонията е насрочена за 31 юли и на нея Джаред Харис и Стелан Скарсгард могат да получат статуетки за актьорската си игра в "Чернобил" съответно в главна и поддържаща роля. Сериалът е номиниран и в категорията "най-добър минисериал", като по всичко личи, че има големи шансове да спечели.

Мария Младенова

Аз съм позитивно и усмихнато момиче, обичам да предавам положителната си енергия на околните и да изпълвам дните си с щастие. Това е моята мисия - да правя хората щастливи, да разнообразявам ежедневието им и да ги обогатявам, а средството ми е писането!

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни