И днес продължаваме с най-новата поредица на VIBES, в която ви представяме любимите ни и абсолютно актуални български модни блогъри. Вече ви запознахме със Сирма Маркова и Лора Вълчева от Empurple, а днес ще ви срещнем с третата ни стилна гостенка.

Мирела Манчева е дамата, която стои зад блога Thestyleconstructor. Споделя, че за външния свят е блогър и дизайнер на собствена модна марка със спорадични актьорски и певчески изяви, влюбена в готвенето и писането. Най-важната ѝ задача? Да бъде най-доброто, което може да бъде.

Откъде дойде вдъхновението за името на твоя блог? Защо се спря на точно това наименование?

Когато започнах, исках просто да споделя стила си с хората. Не съм вярвала, че съм перфектна, затова и не исках името на блога да предлага илюзия, а съвършенство. Вярвам, че ключът към постигането на всичко хубаво, което желаем, е работа по него, а красотата и стилът постоянно се променят и растат заедно с нас... затова е the style "constructor". Защото, според мен, един моден блог, служещ за вдъхновение при конструирането на нечий стил, си върши работата чудесно. (усмихва се)

Кога се реши да поставиш основите му? Какво те инспирира?

Почти веднага, след като завърших училище. Докато бях в гимназията, макар че имах може би най-страхотно прекараното училищно време, което може да си представи някой, все пак не се чувствах разбрана и приета, що се отнася до стил.  По това време започнах все повече да експериментирам и имах нужда от поле за изява, едновременно с това ми се искаше и да намеря съмишленици – с блога намерих и двете.

Повече снимки, повече текстове или комбинация между двете е съдържанието на твоя блог? Кои са твоите теми?

За момента има хармония между двете, но все повече се изкушавам да увеличавам обема на текста - с годините блогът ми се превръща във все по-уютно място за споделяне на моя собствен глас. Всяка тема е"моя", след като премине през призмата ми – ако искате да се запознаете с повече, четете ме! (намига ни)

Лесно ли е да си различен? Често, за мое най-голямо съжаление, модните комбинации, които представят блоговете, са плашещи за средностатистическия българин. Случвало ли ти се е да те гледат с недоверие по улиците? Как го приемаш?

Когато започвах, щях да кажа, че е трудно със сигурност. Тогава се чувствах едновременно смутена от вниманието, раздразнена от недоверието, понякога засегната от подигравки, но винаги превъзбудена от ефекта, който предизвиквах. Сега, колкото повече се занимавам с мода и дрехи, осъзнавам, че няма защо да се притеснявам за това как ме възприема някой в моментния ми външен вид – мога да го променя само с едно преобличане и да накарам хората да ме виждат и да се държат с мен по съвсем друг начин. Сега просто се наслаждавам на възможностите да се променям. Комбинациите сами по себе си може и да са „прекалено много“ за средностатистическия минувач, но и без това работата им е само да вдъхновяват. Всеки може да взаимства нещо малко за своя стил.

Следиш ли модните тенденции, или предпочиташ да залагаш на индивидуалност? Какъв е твоят стил?

Аз нямам определен стил, имам усещане за съчетаване на дрехите.  Всичко е неустановено и най-старите дрехи в гардероба ми биват носени с нещо „горещо“ от този сезон в една моя си модна реалност. Забелязвам и знам какво се случва при тенденциите, но взимам онова, което ми харесва, когато ми хареса.

Кои са задължителните елементи, които включва тазгодишният ти зимен гардероб?

Предпочитам поли в комбинация с дебел чорапогащник през зимата, обожам карета и поло-яки. Шаловете "осморка" са задължителен елемент за оцеляване със стил, а бежовият цвят го обичам и по принцип, но тази година пазарувам почти само в него.

Какво е отношението ти към твоите колеги? Кои са чуждите и български блогове, които харесваш?

В ежедневието съм заета да създавам и работя, и каквото и да правя, прекарвам повече време в "правенето" му, отколкото в запознаване с конкуренцията. Не смятам блогърството за професия дори в случаите, когато те изхранва изцяло, защото е достатъчно приятно и пряко свързано с изразяването на твоята индивидуалност, че да има място за всички желаещи да го правят. В редките случаи, в които имам времето да разгледам чужди работи, се наслаждавам много на индивидуалността и съдържанието на всеки блог. Колегите ми Сирма Маркова, Деси от Mirsea’s Wonderland, Савина от Mademoiselle S, всеки друг моден блогър, чиито материали са ми попадали, онези с различна насоченост, а също и не-българските, имат постоянните ми позитивни мисли и подкрепа. Чудесно е да споделяш себе си със света.

Освен с блогърство, занимаваш ли се с нещо друго? С какво? И блогърството може ли да е професия у нас?

Сега на преден план е блогърството, както и управлението на модната ми линия и създаването за нея. Занимавам се още с актьорство, пеене, писане и готварство – искам в определен момент да отделя достатъчно време за всяко едно от тях.

Как би завършила изречението: Модата за мен е…?

... инструмент за себеизразяване и нищо повече. Но е толкова забавна и изпълнена с възможности!

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар