Съвременната хорър класика на режисьора Джордан Пийл "Бягай!" бе избран за филма с най-добър сценарий през 21 век до момента.

Лентата ще получи отличието от Writers Guild of America West, които публикуваха класация, носеща името "101-те най-добри сценарии на 21 век до този момент". Именно "Бягай!" се озова на първа позиция, нареждайки се пред "Блясъкът на чистия ум", "Социалната мрежа", "Паразит" и "Няма място за старите кучета", които заемат места в Топ 5.

Първата десетка на филмите с най-добри сценарии се допълва от "Лунна светлина", "Ще се лее кръв", "Гадни копилета", "Почти известни" и "Мементо".

За "Бягай!" от гилдията на сценаристите пишат: "Като номер 1, "Бягай!" е версията на "Казабланка" в тази класация".

Именно заради "Бягай!" режисьорът и сценарист Джордан Пийл получи своята първа награда "Оскар". През 2018 година чернокожият творец получи статуетката на Академията в категорията "Най-добър оригинален сценарий".

 

"Бягай!" (2017) разказва по един фантастичен начин историята на младия чернокож фотограф Крис (Даниел Калууя), който в романтична връзка с бяла жена. Когато е поканен да се запознае с близките на приятелката си, Крис постепенно започва да разбира, че има нещо, което наистина не е наред. И докато зрителите са разкъсани от напрежение, с течение на времето пред тях ще се открие изумителен сюжет, какъвто със сигурност не сте виждали до момента.

"Оскар"-ът на Джордан Пийл за най-добър оригинален сценарий не е единствената номинация, която "Бягай!" бе получил от Академията. Продукцията бе номинирана още в категорите "Най-добър филм", "Най-добър режисьор" и "Най-добра главна мъжка роля".

"Бягай!" е един от двата филма на Джордан Пийл до този момент. През 2019 година той представи пред публиката и хоръра "Нас" (Us), който имаше не по-малко шокиращ сценарий и неочаквана развръзка. През следващата година очакваме и лентата Nope, където отново Даниел Калууя ще бъде в една от главните роли.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар