Винаги се радваме, когато попадаме на новини за български гейм дивелъпъри, които се опитват да изкарат родния гейминг на световната сцена. Не толкова отдавна ви информирахме и за проекта Project Elea на независимото българско студио Kyodai, а сега можем да ви представим и хората от друго родно студио за разработка на игри - Victus Games.

Хората от Victus Games разработват с големи усилия и любов проекта си Victus Game: Rewrite History, който представлява историческа ММО стратегия, сблъскваща ви с впечатляващите древни цивилизации на Римската империя, Египет и Гърция. За да подпомогне финансирането на продукта, Victus Games търси помощ от редовите геймъри в платформата за споделено финансиране Kickstarter.

Пазарът на безплатните стратегически онлайн игри е силно предизвикателство за едно независимо студио, но от Victus Games вярват, че с добри идеи и завършен продукт могат да намерят успешна реализация както у нас, така и в чужбина.

Victus Game: Rewrite History
Victus Game: Rewrite History

Сюжетът на Victus Game ще се развива в алтернативна вселена, където римската, египетската и гръцката цивилизация са достигнали своя връх по едно и също време, а играчите ще могат да избират с коя от трите империи да завладеят света, като построят своя град, тренират армия и участват в търговия и съюзи с други играчи.

Victus Game: Rewrite History
Victus Game: Rewrite History

Екипът вярва, че това, което ги отличава от останалите игри в жанра са хумористичният поглед върху историята, балансираната система за монетизация, която не нарушава баланса в играта, и красив гейм арт, вдъхновен от класически заглавия в жанра.

Victus Game: Rewrite History
Victus Game: Rewrite History

Играта се развива повече от година, като за да я публикува в завършен вид, студиото се нуждае от допълнително финансиране - поставената цел в проекта е 11 000 британски паунда. Ако играта събере необходимата подкрепа, Beta версията ще се появи след няколко месеца за браузър и iOS устройства, а всички, които я подкрепят в Kickstarter, ще могат да играят във “Friends and Family Beta” преди всички останали.

Victus Game: Rewrite History
Victus Game: Rewrite History

Всеки, който иска да получи покана за Beta версията на Victus Game: Rewrite History, може да изпрати своя мейл на сайта http://play.victusgame.com/ или да хареса страницата на играта във Facebook.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар