Търсите си нов бар? А защо не бар, изцяло вдъхновен от Хари Потър?

За почитателите на момчето-вълшебник, сред които гордо се нареждам и аз, само споменаването на името му е достатъчно да привлече вниманието ни мигновено. След края на сагата всяко изричане на магическото наименование кара сърцето ми да прави малък лупин(г) в очакване я на продължение на романите, я на поредна издадена "книга от книгата". Защото Джоан Роулинг е магия и фикционалният ѝ свят на Хогуортс, Диагон-Али, Хогсмийд, Годрикс Холоу, Хралупата и още, и още, е утопия, в която е вълшебство да се изгубиш.

Мъгъли, добре дошли в бара на Хари Потър! Отправяме се към Торонто, Канада, за да открием най-уютното местенце за пораснали фенове на поредицата. Нещо като "Трите метли", но с повече алкохол.

Двама приятели, определящи се като възпитаници на Хафълпаф, създават заведение, носещо името на професора по Защита срещу черните изкуства от втората книга - Локхарт. Защо са избрали да кръстят мястото на нарцистичния преподавател, можем само да гадаем. Но реверансът към книгите на Дж.К. Роулинг съвсем не свършва дотук.

Еленът, който виждаме до името на професора, всъщност е патронусът на самия Хари. В менютата пък не се предлагат обикновени напитки, а "отвари и елексири". А в едно светещо сърце, част от интериора, са вплетени финалните думи от последната творба: "Всичко беше наред".

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар