Барът на Хари Потър в Торонто


За почитателите на Хари Потър, сред които гордо се нареждам и аз, само споменаването на името му е достатъчно да привлече вниманието ни мигновено. След края на сагата всяко изричане на магическото наименование кара сърцето ми да прави малък лупин(г) в очакване я на продължение на романите, я на поредна издадена "книга от книгата". Защото Джоан Роулинг е магия и фикционалният ѝ свят на Хогуортс, Диагон-Али, Хогсмийд, Годрикс Холоу, Хралупата и още, и още, е утопия, в която е вълшебство да се изгубиш.


Мъгъли, добре дошли в бара на Хари Потър! Отправяме се към Торонто, Канада, за да открием най-уютното местенце за пораснали фенове на поредицата. Нещо като "Трите метли", но с повече алкохол.

Двама приятели, определящи се като възпитаници на Хафълпаф, създават заведение, носещо името на професора по Защита срещу черните изкуства от втората книга - Локхарт. Защо са избрали да кръстят мястото на нарцистичния преподавател, можем само да гадаем. Но реверансът към книгите на Дж.К. Роулинг съвсем не свършва дотук.

Еленът, който виждаме до името на професора, всъщност е патронусът на самия Хари. В менютата пък не се предлагат обикновени напитки, а "отвари и елексири". А в едно светещо сърце, част от интериора, са вплетени финалните думи от последната творба: "Всичко беше наред".

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни