Барове, кафенета и ресторанти, вдъхновени от любимите ни сериали

Гледали ли сте някога сериал, мислейки си как искате да опитате от храната на героите? А приисквало ли ви се е да поседнете на мястото, където и те? Ако отговорите на тези въпроси са "да", то тогава бъдете сигурни, че има хора по света, които разбират напълно фенските сърца и създават ресторанти, барове и кафенета по света, с които да се потопите изцяло в атмосферата на дадения сериал.

Те, също така, успяват да пренесат магията в истинския живот, затова сега ще ви дам идеи за места, които задължително да отбележите за посещение при следващото си пътуване. Вече няма да е необходимо да се чудите дали да стоите пред телевизора или да се отправите на приключение, при положение, че ще можете да направите и двете.

”Central Perk”

Почитателите на сериала “Приятели“, с който израснаха редица поколения, няма да останат разочаровани. В случай, че обичате да се чувствате комфортно дори на екзотични дестинации, може да отпочинете в тематичните кафенета в Пекин, Китай или в Сингапур. Не забравяйте да седнете на известния оранжев диван на местата на Джоуи, Рос, Рейчъл, Фийби, Моника и Чандлър. В Пекин се предлага и обиколка на реплика на апартамента, обитаван от Джоуи и Чандлър. Преди няколко години обаче такава кафетерия, със същото име, отваря и у нас, а именно в Пловдив - доказателство, че любовта към продукцията няма граници и че Капана заслужава прякора си на квартала на творчеството. Освен автентично изживяване, посетителите имат възможност да се насладят и на организираните събития - куиз и караоке вечери, парти-игри и други забавления.

”The Pandorica”

Ресторантът е разположен в Бийкън, град в Ню Йорк, и пресъздава обстановката в популярния британски сериал “Доктор Кой“, а самото наименование на мястото произлиза от затвор, споменат в него. Декорът е детайлно изпипан, като се започне от присъствието на синята кутия (машина на времето), наречена Тардис, до водопада, свързан с падането на Галифрей. По време на престоя си всеки може да изгледа любимите си епизоди и да опита от апетитната храна, която се предлага в менюто, както и да пийне английски чай. Особено любопитни са предлаганите рибни пръчици с яйчен крем, които, както повечето фенове са запознати, са любими на Единадесетия доктор, а до ден днешен странната комбинация се свързва с участието на Мат Смит.

”ABQ London“ и “Walter’s Coffee Roastery“

Култовият сериал "В обувките на Сатаната" оживява в бара “ABQ London” , където съвсем безопасно, без риск от доживотна зависимост, имате възможността да си забъркате интересни коктейли. Лабораторията, която се помещава в каравана, прави усещането още по-запомнящо - всеки, решил се да опита, облича защитен костюм. Не само феновете, но и хората, които дори не са чували за продукцията, биха били заинтересовани, тъй като науката (и по-точно химията) е важна част от концепцията. Съставките, които се използват, са най-разнообразни: розова таблетка, калциев лактат, азотен оксид… а в помощ идва менюто на Уолтър Уайт, разбира се. На подобно нещо може да се насладите и в Истанбул и Дубай, където кафето, което си поръчате в “Walter’s Coffee Roastery“, се поднася в колба.

“McGee’s Pub“

Този път вдъхновението за мястото не е дошло от сериала, а тъкмо обратното. Създателите на комедийния сериал “Как се запознах с майка ви“ решават част от сюжета да стане барът “MacLaren’s“ по образ на “McGee’s Pub“. Истинският бар, който на първо място е ирландски, не отстъпва на копието си и е добре известен на жителите на Ню Йорк. Актьорите от продукцията също са го посещавали. Предлага се и тематично меню с ястия и напитки, за чиито имена могат да се досетят какво означават само любителите на сериала, които не са пропускали и един епизод (коктейли като “Ананасовият инцидент” и “Не пий текила”, или един от специалитетите “ТедМозбиеидиот.ком”).

Бонус предложение:

Бъскин-Робинс се обединява с хитовия сериал “Странни неща“, за да създадат място, на което всеки да похапне сладки изкушения, вдъхновени от героите. Измисленият сладоледен магазин “Scoops Ahoy” се превръща в реалност, като служителите са облечени в моряшка униформа, а любопитните могат да го посетят в Лос Анджелис, но внимавайте - тематичното преобразяване на магазина важи само до 14 юли.

Ивет Ненкова

Като личност към амбиверт - обичам да се социализирам, но понякога просто презареждам батериите с дейности като писане, четене, гледане на сериали, слушане на почти всякаква музика, понякога и с пътувания. Моя страст е азиатската култура, тъй като за нея може да се говори много. Не тръгвам никъде без хубава книга. Някои хора ме описват като сериозен човек, други са запознати и с по-забавната ми страна, аз пък се определям, че съм между двата полюса.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни