Гледали ли сте някога сериал, мислейки си как искате да опитате от храната на героите? А приисквало ли ви се е да поседнете на мястото, където и те? Ако отговорите на тези въпроси са "да", то тогава бъдете сигурни, че има хора по света, които разбират напълно фенските сърца и създават ресторанти, барове и кафенета по света, с които да се потопите изцяло в атмосферата на дадения сериал.

Те, също така, успяват да пренесат магията в истинския живот, затова сега ще ви дам идеи за места, които задължително да отбележите за посещение при следващото си пътуване. Вече няма да е необходимо да се чудите дали да стоите пред телевизора или да се отправите на приключение, при положение, че ще можете да направите и двете.

”Central Perk”

Почитателите на сериала “Приятели“, с който израснаха редица поколения, няма да останат разочаровани. В случай, че обичате да се чувствате комфортно дори на екзотични дестинации, може да отпочинете в тематичните кафенета в Пекин, Китай или в Сингапур. Не забравяйте да седнете на известния оранжев диван на местата на Джоуи, Рос, Рейчъл, Фийби, Моника и Чандлър. В Пекин се предлага и обиколка на реплика на апартамента, обитаван от Джоуи и Чандлър. Преди няколко години обаче такава кафетерия, със същото име, отваря и у нас, а именно в Пловдив - доказателство, че любовта към продукцията няма граници и че Капана заслужава прякора си на квартала на творчеството. Освен автентично изживяване, посетителите имат възможност да се насладят и на организираните събития - куиз и караоке вечери, парти-игри и други забавления.

”The Pandorica”

Ресторантът е разположен в Бийкън, град в Ню Йорк, и пресъздава обстановката в популярния британски сериал “Доктор Кой“, а самото наименование на мястото произлиза от затвор, споменат в него. Декорът е детайлно изпипан, като се започне от присъствието на синята кутия (машина на времето), наречена Тардис, до водопада, свързан с падането на Галифрей. По време на престоя си всеки може да изгледа любимите си епизоди и да опита от апетитната храна, която се предлага в менюто, както и да пийне английски чай. Особено любопитни са предлаганите рибни пръчици с яйчен крем, които, както повечето фенове са запознати, са любими на Единадесетия доктор, а до ден днешен странната комбинация се свързва с участието на Мат Смит.

”ABQ London“ и “Walter’s Coffee Roastery“

Култовият сериал "В обувките на Сатаната" оживява в бара “ABQ London” , където съвсем безопасно, без риск от доживотна зависимост, имате възможността да си забъркате интересни коктейли. Лабораторията, която се помещава в каравана, прави усещането още по-запомнящо - всеки, решил се да опита, облича защитен костюм. Не само феновете, но и хората, които дори не са чували за продукцията, биха били заинтересовани, тъй като науката (и по-точно химията) е важна част от концепцията. Съставките, които се използват, са най-разнообразни: розова таблетка, калциев лактат, азотен оксид… а в помощ идва менюто на Уолтър Уайт, разбира се. На подобно нещо може да се насладите и в Истанбул и Дубай, където кафето, което си поръчате в “Walter’s Coffee Roastery“, се поднася в колба.

“McGee’s Pub“

Този път вдъхновението за мястото не е дошло от сериала, а тъкмо обратното. Създателите на комедийния сериал “Как се запознах с майка ви“ решават част от сюжета да стане барът “MacLaren’s“ по образ на “McGee’s Pub“. Истинският бар, който на първо място е ирландски, не отстъпва на копието си и е добре известен на жителите на Ню Йорк. Актьорите от продукцията също са го посещавали. Предлага се и тематично меню с ястия и напитки, за чиито имена могат да се досетят какво означават само любителите на сериала, които не са пропускали и един епизод (коктейли като “Ананасовият инцидент” и “Не пий текила”, или един от специалитетите “ТедМозбиеидиот.ком”).

Бонус предложение:

Бъскин-Робинс се обединява с хитовия сериал “Странни неща“, за да създадат място, на което всеки да похапне сладки изкушения, вдъхновени от героите. Измисленият сладоледен магазин “Scoops Ahoy” се превръща в реалност, като служителите са облечени в моряшка униформа, а любопитните могат да го посетят в Лос Анджелис, но внимавайте - тематичното преобразяване на магазина важи само до 14 юли.

Автор

Като личност към амбиверт - обичам да се социализирам, но понякога просто презареждам батериите с дейности като писане, четене, гледане на сериали, слушане на почти всякаква музика, понякога и с пътувания. Моя страст е азиатската култура, тъй като за нея може да се говори много. Не тръгвам никъде без хубава книга. Някои хора ме описват като сериозен човек, други са запознати и с по-забавната ми страна, аз пък се определям, че съм между двата полюса.

Напишете коментар