13 вдъхновяващи цитата от всяко превъплъщение на Доктор Ху

Ние, феновете, обичаме да цитираме своя любим Господар на времето без значение дали ще е във всекидневен разговор, във форум, в туит или в акедмично есе. Най-ползотворния начин, по който можем да използваме думите на Доктора обаче, е помагайки на себе си или на някой наш близък, когато има нужда от малко насърчаване.

Доктора е изрекъл някои наистина вдъхновяващи неща по време на многобройните си превъплъщения. Всяка негова нова регенерация дава на феновете ново лице, нова индивидуалност и нова поредица от мотивиращи, вдъхновяващи и трогателни изказвания, които да очакват с нетърпение.

Нека сега - няколко дни преди излизането на новия единайсети сезон по BBC1 - си припомним някои от тях.

1. Първият Доктор

„Един ден ще се завърна. Да, ще се завърна. Дотогава не трябва да има съжаления, сълзи или тревоги. Просто вървете напред във всички ваши убеждения и ми докажете, че не греша в моите.“ Flashpoint (1964)

2. Вторият Доктор

„Нашият живот е различен от този на другите. Именно това е вълнуващото! Никой във вселената не може да направи това, което правим ние.“ Tomb of the Cybermen (1967)

3. Третият Доктор

„Трябваше да се изправя пред страха си. Това беше по-важно, отколкото просто да живея...“ Planet of the Spiders (1974)

4. Четвъртият Доктор

„Е, разбира се, че се държа като дете! Няма смисъл да порастваме, ако не можем да се държим детински понякога.“ Robot (1975)

5. Петият Доктор

„Мечтите са важни... Никога не ги подценявайте.“ Snakedance (1983)

6. Шестият Доктор

„Макар и малък, човешкият мозък може да бъде доста ефективен, когато работи на пълни обороти.“ The Two Doctors (1985)

7. Седмият Доктор

„Всеки, който е поне малко интересен, е луд по някакъв начин...“ The Greatest Show In The Galaxy (1988)

8. Осмият Доктор

„Обожавам хората. Винаги виждат някакви особености в нещата, които не са там...“ The Doctor Who TV Movie (1996)

9. Военният Доктор

„Великите хора са изковани в огъня. Привилегията на незначителните е да запалят пламъка.“ The Day Of The Doctor (2013)

10. Деветият Доктор

„През цялото си време мислите за умиране, сякаш ще бъдете убити от яйца, говеждо, глобалното затопляне или от астероиди. Но никога не отделяте време да си представите невъзможното. Примерно, че ще оцелеете.“ The End Of The World (2005)

11. Десетият Доктор

„Виждал съм фалшиви богове и лоши богове, полубогове и богове, които само се представят за такива. От всичко това - от целия този пантеон - ако вярвам в едно нещо... само едно нещо... вярвам в нея.“ The Satan Pit (2006)

12. Единайсетият Доктор

„Всеки живот е съвкупност от добри и лоши неща. Добрите неща невинаги смекчават лошите, но важи и обратното – лошите неща невинаги развалят добрите и ги правят незначителни.“ Vincent & The Doctor (2010)

13. Дванайсетият Доктор

„Има толкова много кръв и кислород, циркулиращи в мозъка ти като ракетно гориво. Сега можеш да бягаш по-бързо и да се бориш по-усилено, можеш да скочиш по-високо от когато и да било. Толкова си бдителен, че можеш да забавиш времето. Какво му има на страха? Страхът е суперсила...“ Listen (2014)

Йоана Борисова

Йоана е филолог по образование, даоист по душа и немофил. С усмивка гори повече врагове отколкото калории. Обожава остроумието, асоциира се със сарказма, смее се на инсинуации, но се възхищава и я пленява добротата. Въоръжена е до зъби с емпатия и истината. Нямате шанс срещу нея.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни