Азиатски вкусове и аромати в новооткрития wagamama


Миналата седмица София се превърна в нов дом за азиатския ресторант с британски произход wagamama. Уютното местенце се намира в сърцето на столицата, а именно в една от преките на бул. "Витоша" - ул. "Узунджовска" №7-9.

Както вече ви разказахме, веригата води началото си от Острова и към момента разполага с над 160 ресторанта в целия свят. Една от характерните ѝ специфики е, че кухнята е разположена сред самите заведения и всеки клиент може лично да наблюдава как бива приготвено неговото ястие. Интересно е още, че няма ред на поднасяне на ястията - всичко се сервира, когато е готово, за да може посетителят да се наслади на храната в най-пълноценния ѝ вид.


Екипът на VIBES имаше привилегията да бъде сред гостите на откриването. Присъствахме на събитие, в което организаторите бяха вложили много внимание и това нямаше как да остане незабелязано.

Първото нещо, което ни направи впечатление, очаквано беше интериорът. Изчистен и функционален, той ни спечели със своята елегантна семплост. Заведението е достатъчно голямо, а лятната градина е бонус, от който със сигурност ще се възползваме в следващите топли месеци.


Все пак обаче менюто беше основната причина, поради която посетихме wagamama. Азиатската кухня е изключително богата на вкусове, а ресторантът предлага специално отбрана част от тях.


Сред специалитетите на заведението са предястията гьоза с патица, ясай гьоза, еби кацу и едамаме, В сновните ястия пък откриваме пад тай с пиле и скариди, райсукаре със скариди, ясай кацу къри и терияки донбури с телешко. Един от десертите пък, които можете да опитате в wagamama, е мочи топчета с вкус на кокос, малина и печен сусам.


Направи ни впечатление, че от ресторанта са помислили и за най-малките си гости. За тях има отделно детско меню, което предлага ястията в по-малко количество.


Уютно. Това е ключовата фраза, която бихме използвали за новооткритото екзотично място в столицата. С обслужване на много високо ниво и храна, която всеки себеуважаващ се любител гастроном трябва да опита.

Възможно е вече да сте били в wagamama някъде по света и да имате представа какво да очаквате от родния франчайз. Но дали ще го посетите за първи, или за пореден път, обърнете внимание най-вече на ястията. Стига да си падата по екзотична кухня, разбира се.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни