Ако обичате азиатска кухня и поне веднъж сте били в Лондон, Амстердам, Ню Йорк или някое от другите 160 места по света, в които ресторант wagamama е отворил врати, значи е твърде възможно вече да познавате специфичната му кухня и смелия интериор.

Това е една от най-иновативните вериги ресторанти със световно признание. Ястията са вдъхновени от азиатската кухня, най-вече от японската такава. Първият ресторант е открит във Великобритания през далечната 1992 година и през 2014 година вече е любим бранд на лондончани. След това идва ред и на световното му разпространение.


През март wagamama стъпва и в сърцето на София. Ресторантът, който ще разполага със 140 места и градина с още 40 такива, си поставя за цел да развива и у нас философията за позитивното хранене, предлагайки прясна и сготвена на момента храна, поднесена в комбинация с уютна и стилна атмосфера.

Какво има в менюто?

Ще можем да се насладим на разнообразие от типични ястия, сред които рамен (ястие с нудли в горещ пилешки или зеленчуков бульон със зеленчуци, пилешко, телешко или скариди), къри-ястия с ориз и специални съставки, тепаняки ястия, донбури или пък омкасе, което означава "довери се на майстор готвача".


Характерно за ресторанта е, че всяко ястие се поднася веднага след приготвяне, без да спазва ред на сервиране. По този начин гостите имат възможност да се насладят на наистина питателна и вкусна храна.

Любопитен е и интериорът на wagamama. Едновременно минималистичен и доста смел, той включва кухня от отворен тип, която е сърцето на ресторанта и в нея всеки може да наблюдава как се приготвят ястията.


Ресторантьорската верига е носител на куп престижни награди, сред които 2015 CGA Peach Honours Award за най-бързо развиващ се бранд, както и Consumer Choice Award за най-предпочитан бранд във Великобритания за 2014 година. Брандът е на водещи позиции в класациите на CGA Peach по „удовлетвореност на клиентите“, „намерение да посетя отново“ и „препоръчай на приятел“. Освен това e подгласник в категорията „Най-добър бранд“ на Marketing Society Award през 2015 година, а също така и за желаната награда „Любима верига ресторанти на Лондон“ през 2013 година на London Zagat Guide. През 2013 wagamama е високооценен бранд от Soil Association 2013 Out to lunch като едно от „Най-добрите места, предлагащи менюта за деца“.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар