Винаги сме знаели, че хората от Скандивания са някак по-различни от останалите, а често адски позитивният им поглед върху живота води и до някои прекрасни идеи. А още по-прекрасно е, че те са и напълно осъществими.

Предлагаме на вашето внимание двадесет изумителни по вида си къщи от Скандинавска Европа, които блестят не само с чудесната си архитектура, но най-вече с напълно зелените си покриви. Ако това вече не са "еко" къщи, то не знаем кое е.

Оказва се, че на север наистина обичат подобен тип симпатични приумици, които не само галят окото и излъчват красота, но имат и напълно приложими достойнства. Сред тях са например абсорбирането на дъждовната вода, намаляването на разходите за отопление през зимата и тези за охлаждане през лятото, осигуряването на изолация и други. Както сами разбирате, ползите са не само естетически, но също така социални, финансови и с грижа за околната среда!

Насладете се на тези страхотни постройки със зелени покриви от прекрасното Скандивание. Кой знае, може и на вас да ви дойде подобна идея за лятната вила?


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар