12 въпроса за кино с... Мак Маринов


"Южен вятър" на режисьора Милош Аврамович от 2018 г. е най-успешният сръбски филм за последните две десетилетия, поне що се отнася до гледаемостта. Лентата наелектризира сръбската публика, а и не само. У нас кримката доби особено голяма популярност и заради българското участие в нея, оформяйки цял легион от верни фенове.

Разбира се, идва време и за продължение.

На 4 февруари 2022 г. в България ще се състои премиерата на "Южен вятър 2: Ускорение" - дългоочакваното продължение на филма на Милош Аврамович. Самият той отново сяда на режисьорското кресло, а само за един уикенд филмът събра над 100 000 зрители в съседна Сърбия. Впоследствие прожектирането му бе отложено заради пандемията от COVID-19, но съвсем скоро ще можем най-накрая да го гледаме.

 

И този път в актьорския състав на филма присъстват имена от България. Добре познати момчета като Захари Бахаров, Асен Блатечки и Мариан Вълев са на линия, за да представят отново родната актьорска школа. Част от "Южен вятър 2: Ускорение" обаче е и Мак Маринов - едно от по-новите лица сред българските актьори, за когото тепърва ще слушаме все по-често. Мак е добре познат на театралната публика от ролите си в Малък градски театър "Зад канала", но ето че сега ще го видим и на голям екран. И то в една наистина мащабна продукция. Срещаме се с Мак Маринов, за да му зададем 12 искрени въпроса за кино:

1. Кой е последният филм, който изгледа?

“Квадратът“. Не ми хареса.

2. Кой е последният филм, който ти направи истински голямо впечатление?

Един естонски филм. Така и не можах да си обясня защо ме впечатли толкова, но го направи. Казва се „Истина и справедливост“.

Мак Маринов
Мак Маринов в "Южен вятър 2: Ускорение"

3. Кой е последният филм, който успя да те разочарова?

“Квадратът“ .

4. Как изглежда Топ 3 на любимите ти филми за всички времена?

„Коса“, реж. Милош Форман, „Tyranossaur”,реж. Пади Консидайн,  “Naked” реж. Mike Leigh, “Virgin Mountain” реж. Dagur Kari, “Ghost Dog”, реж. Jim Jarmusch, “Зимен сън“, реж. Nuri Bilge Ceylan, “Aberdeen” реж. Hans Petter Moland. С три ми е трудно да мина!

5. А как изглежда Топ 3 на любимите ти български филми?

„Парчета любов“ реж. Иван Черкелов, „Салто мортале“, документален филм, реж. Борислав Колев, „Източни пиеси“, реж. Камен Калев.

6. Кой е любимият ти режисьор в момента?

Нямам. Има режисьори, които следя с интерес, но никога не съм ставал „фен“ на конкретен такъв.

7. Как изглежда Топ 3 на любимите ти актьори/актриси в момента?

Стелан Скарсгаард, Деян Донков, Питър Мълан.

8. Дай ни пример за актьор/актриса, които смяташ за силно подценени от публиката?

Цветан Алексиев. Красимир Доков. Споменавам тях без да имам данни, че някой конкретно ги „подценява“, просто присъствието им на сцената и екрана ми се струва твърде малко, а и двамата са много, много добри.

9. Дай ни пример и за актьор/актриса, които смяташ за надценени?

Това е хлъзгава тема, предпочитам да не отговарям конкретно. Мисля, че зрителите са достатъчно адекватни, за да преценяват сами такива неща.

Мак Маринов
Мак Маринов в "Южен вятър 2: Ускорение"

10. Дай ни пример за филм, който не е никак добър, но въпреки това ти харесва? (Guilty Pleasure)

Няма как да ми харесва, а да го смятам за лош филм. Вярвам в субективността на тези вкусове, така че, щом на мен ми харесва, значи го смятам за добър.

11. Филмовата поредица, която най-силно те дразни е…?

Star Wars. Така и не се запалих, никога не разбрах патоса около тази поредица.

12. Представи си, че снимат филм за живота ти. Кой актьор би искал да те изиграе в ролята?

Това ми се случи в известна степен. Ще разкажа малко, защото го смятам за интересно, с доза ирония, разбира се. Преди няколко години, в един от филмите на Иван Черкелов, „Семейни реликви“, двама от героите носеха имената на мен и брат ми и бяха вдъхновени по някакъв начин от нас. Аз се явих на кастинг за ролята на Мак, т.е на себе си, минах няколко кръга, но в крайна сметка, ролята изигра Александър Бенев. Иначе, не знам кой бих искал да ме изиграе. Това е труден въпрос.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни