Багри, софийският ресторант, който изцяло споделя философията на Slow Food, ни предлага на 19 юни, вторник, една специална вечеря, посветена на новоиздадената от Gourmet Publishing книга "100 милиона години храна" – интересен антропологичен разказ и пътепис за храната на нашите предци и развитието й днес в различните човешки култури.  

Книгата "100 милиона години храна" на Стивън Ли ще бъде представена по време на вечерята от Десислава Димитрова – неин преводач, доктор по биология и координатор на Slow Food в България.

Меню 100 милиона години храна:

Шеф-готвач: Ивайло Игнатов

  • За добре дошли: малка вкусна изненада
  • Розово-червени домати, цвекло печено в сол, овче сирене от ферма Багри, листа от маточина

вино: Rupel Rose Anita каберне совиньон, санджовезе и мелник 55 2017

  • Жарен свински език от Източнобалканска свиня с качамак, зеле, сос от шипка и орехи

вино: Bratanov Chardonnay Sur Lie 2017

  • Кайсии с мед и варива, еленски бут, родопско жълто сирене

вино: Villa Melnik Bergule мелник и пино ноар 2014

  • За десерт: Тарталета с череши, бахар и мастика

Цена на куверта: 55 лева

Място: София, ресторант "Багри", ул. Добруджа 10

Ден и час: 19 юни, вторник, 19:30 часа

Цената включва 4-степенно меню, по 100 ml от всяко вино и книгата "100 милиона години храна" на Стивън Ли.

Куверт може да закупите онлайн тук: https://www.vintageclub.bg/product/kuvert-vecherya-100-miliona-godini-hrana-2491

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар