Удължете живота на батерията на своя Windows 10


Освен ако изрично не си падате по промените, твърде вероятно е вече да сте преминали към използване на Windows 10 - последната операционна система на софтуерния гигант. Независимо дали сте сторили това на стария си лаптоп или сте си закупили нов такъв, със сигурност възможно най-дългият живот на вашата батерия е сред приоритетите ви.

Има няколко трика, които ще ви помогнат да постигнете по-сериозен успех в това начинание, като ние любезно ще ви ги представим.

Вграденият "сейвър" на батерията 

 

Очевиден избор, когато говорим за оптимизиране живота на батерията. Този инструмент е наличен за ползване в операционната система, като достигането до него е лесно - започвате със System и отивате към Battery Saver, за да го "откриете". По принцип инструментът е заложен за автоматично включване при достигане на 20% от живота на батерията, но това може да се управлява и мануално.

Същият екран ви подсказва и горе-долу колко време ви остава, преди вашият лаптоп или таблет да загасне. Или пък колко ви остава, преди да бъде напълно зареден. Също така, винаги можете да проверявате и кои апликации "точат" най-много от живота на вашата батерия.

Проверете настройките на захранването

 

Ако отдавна използвате услугите на Microsoft, вероятно сте добре запознати с подобни методи. Интерфейсът за захранването на Windows 10 се намира в секцията Power & sleep - подкатегория на System. Колкото по-понижени са настройките на екрана, толкова по-дълъг живот ще има вашата батерия между различните зареждания.

Wi-fi, bluetooth и други настройки

Повечето хора, които ползват смартфони, добре знаят, че изключването на wi-fi и bluetooth спестява от живота на батерията. Същото важи и при Windows 10 в моментите, когато нямате нужда от интернет връзка. Най-лесният начин да изключите и двете услуги едновременно е чрез Airplane mode (или Flight mode) в категория Network & internet.

Яркостта на екрана е друг фактор, който трябва да бъде следен, когато говорим за възможно най-дълъг живот на батерията. В Windows 10 можете да намерите настройките за яркост в секцията Display. За да не позволявате на своя Windows 10 да използва твърде много от така ценните ви ресурси, просто изключете опцията за автоматична настройка (или auto-adjust).

Правете ъпдейти в моментите, когато зареждате машината си

Според направените тестове, процесите на ъпдейтване и инсталация "изтискват" допълнително от живота на вашата батерия. Ако това е възможно, осигурете захранване на своята машина в моментите, когато се изпълняват подобни операции. Не забравяйте и да проверявате сайтовете на производителите за ъпдейти, които можете да инсталирате и да оптимизирате не само своя компютър, но и работата на батерията му.

Намалете звука

 

Може и да не знаете това, но силата на звука на вашия лаптоп или таблет има директно влияние върху живота на батерията. Когато спешно имате нужда от максимално дълъг живот машината, намалете звука или го изключете напълно. Друга опция е употребата на слушалки.

Елиминирайте ненужните периферни устройства

Много хора в днешно време използват всякакви чудесии на електрониката, сред които дори устройства, които затоплят напитките ви чрез USB връзка. Трябва обаче да се отбележи, че дори наличието на най-обикновена мишка влияе върху продължителността на живота на вашата батерия. Имайте предвид наличието на включени периферни устройства, когато спешно се нуждаете от батерия.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни