Тайванският производител Acer представи нова версия на модела Swift 7, която вече можем да наречем "най-тънкия лаптоп на света".

Новата машина бе представена по време на конференцията IFA 2018. Swift 7 е страхотно лек с тегло от по-малко от един килограм и впечатляващо тънък с диаметър от по-малко от един сантиметър. Лаптопът разполага с осезаемо тънки рамки около екрана, а неговото "screen-to-body" съотношение е впечатляващо - цели 92 процента.

В това отношение Swift 7 дори успява да подобри постижението на MateBook Pro X на Huawei, който се гордее със своите 91 процента screen-to-body съотношение. Huawei успяха да постигнат това, скривайки камерата на лаптопа в неговата клавиатура. На този етап не е ясно, дали новият Swift 7 изобщо ще разполага с камера. Възможно е тайванците да са последвали примера на Huawei и да са я скрили в клавиатурата. Друга опция е тя да се намира някъде под дисплея.

Колкото до хардуерните специфики на лаптопа, Acer не споделиха почти нищо. На този етап единствено знаем, че компютърът е с 14-инчов екран и осмо поколение Intel Core i7 процесор.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар