Instagram пусна по-лека и по-малка версия на приложението, носеща името Instagram Lite. Основната разлика между тази версия и основната е размерът на приложението. Instagram Lite ще изразходва едва 573KB от паметта на вашия телефон, докато обичайната версия на приложението изразходва 32MB. Определено разликата е доста сериозна, нали?

Това прави Instagram Lite идеален за по-стари устройства, както и за такива с минимално количество памет. По-малкото приложение е също така по-лесно за сваляне за хората, разполагащи с по-бавна интернет връзка. Общо взето, направо е дар от Бога за потребители, които за момента не разполагат с чак такива възможности за супер скъпа машинка.

Друга ключова разлика е начинът, по който ще можете да използвате приложението. В Instagram Lite няма да можете да гледате и споделяте видеа, като ще може да се наслаждавате единствено на снимки и истории. Друга ключова функционалност, която липсва в Lite версията, е възможността за изпращане и получаване на съобщения. И ако липсата на видеа може да се преглътне, това вече е наистина по-сериозен проблем, тъй като съобщенията са доста важни за потребителите като цяло.

Ако все пак ви се налага да го използвате, ще трябва да се съобразите с някои от по-осезаемите липси.

Новото приложение можете да откриете и свалите в Google Play.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар