Дългоочакван първи трейлър на "Момичето от Дания" (ВИДЕО)


Чували ли сте за историята на Лили Елбе? Родена под името Ейнар Магнус Андреас Вегенер, Лили Елбе е една от първите жени в историята, превърнали се в такива след операция за смяна на пола.

Именно историята на Лили Елбе предстои да бъде разказана по вълшебен начин в "Момичето от Дания", преминал под режисурата на наградения с "Оскар" за "Речта на Краля" Том Хупър и представен ни от Форум Филм България. Звездното присъствие на фигури, наградени от Академията обаче не спира дотук, защото с главна роля в продукцията е носителят на "Оскар" за "Теорията на всичко" Еди Редмейн.

Участие в лентата взима и познатата от "Ex Machina: Бог от Машината" Алисия Викандер, докато сценарист на продукцията е Лусинда Коксън. Очаква се "Момичето от Дания" да бъде един от големите фаворити на следващата гала-вечер на "Оскар"-ите, а нищо чудно Еди Редмейн да се е устремил и към втора статуетка, съвсем скоро след тази, която получи за превъплъщението си в кожата на гениалния Стивън Хокинг.

Бракът и работата на Ейнар и Герда Вегенер се разгръщат на фона на преоткриването на Ейнар като жена. В Копенхаген от началото на 20-те години на миналия век Ейнар Вегенер позира като жена за съпругата си - илюстраторът и артист Герда Вегенер. Портретите получават голяма популярност и вдъхновяват Герда да продължи серията, а Ейнар все повече осъзнава женската си природа и заживява като Лили Елбе. Елбе е една от първите транссексуални жени, които се подлагат на серия операции за смяна на пола, като Герда я подкрепя по време на целия процес на промяна. В живота им влиза и приятелят от детството на Ейнар, Ханс (Матиас Шонартс), който заформя сложен любовен триъгълник с двойката. Във филма участват още Бен Уишоу, Себастиан Кох, Амбър Хард.

"Момичето от Дания"
"Момичето от Дания"

Режисьорът Том Хупър споделя: "Еди беше единственият, с когото исках да направя филма, и бях категоричен по този въпрос. Имах огромна вяра в неговия актьорски талант."

"Ако мечтата ти е да разказваш истории, интересни истории, да изиграеш интересни хора, то аз съм невероятен късметлия, че можах да вляза в образите на Стивън (Хокинг) и Лили”, признава Еди Редмейн. "И двамата са невероятни личности и това е най-доброто, на което един актьор може да се надява.”

За да се подготви за ролята си, Редмейн се обръща към транс-активистите Парис Лийс и Ейприл Ашли, както и към режисьора на "Матрицата" Лана Уашовски.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

1 Коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни