Инициативата "Кино в парка" за трета поредна година ще даде възможност на жителите на София да гледат филми на открито в парка на Военната академия, съобщават организаторите на събитието "София филм фест". Между 4 и 8 септември в приятната обстановка на парка ще бъдат показани няколко от най-успешните и награждавани филми за последната година, съобщава "Дневник". И наистина си струва да посетим.

В програмата са включени "Квадратът" на Рубен Йостлунд, "Проектът Флорида" на Шон Бейкър, провокативната лента на френския режисьор Франсоа Озон "Другият любовник" и най-новият филм на Вим Вендерс "Потапяне", в който участват Алисия Викандер и Джеймс Макавой.

Основен акцент на програмата е специалната прожекция на новия филм с участието на Кейт Бланшет "Манифест", който ще бъде разпространен по българските кина в края на септември. Режисьор на лентата е Юлиан Роузфелд, а филмът отдава почит на едни от най-големите артистични демонстрации от ХХ век, като се започне от футуризма и дадаизма, мине се през попарта и се стигне до имена като Ларс фон Триер и Джим Джармуш.

"Кино в парка" се организира от "София филм фест" в партньорство със Столичната община и парка на Военната академия. Билетите са на цена от 8 лв. при предварителна продажба и 10 лв. на място един час преди прожекцията.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар