Битката между Meerkat и Periscope за надмощие в лайв-стрийминга продължава, а хората от Meerkat направиха солидна крачка в правилната посока, осигурявайки ни възможността да предаваме картина директно от своята GoPro камера.

Компанията предложи нова опция, чрез която вече можете да си осигурите директно видео от свързана GoPro камера. Трябва да ви признаем, че отдавна чакахме тази стъпка и сме наистина щастливи в момента. Ето и подробности.

Как да започнем да стриймваме?

Всичко, което трябва да направите, е просто да свържете машинката си със своя iPhone, да отворите приложението на Meerkat и да разклатите смартфона си, за да стартирате. Звучи лесно, нали? Истината е, че наистина е лесно! Особено и в моментите, когато сме на пистата, например.

https://twitter.com/AppMeerkat/status/624271796867592192

За съжаление, на този етап опцията работи единствено с iOS и GoPro 3 устройства, но компанията обеща, че съвсем скоро подобна възможност ще получат и потребителите на Android и GoPro 4. Очакваме това с нетърпение, защото Android пазарът е огромен по мащаби и в момента със сигурност доста хора се чувстват ощетени. Иначе няма спор, че стриймингът е важна част от бъдещето като цяло, поради което очакваме технологичните компании да правят все по-голям прогрес в това отношение. И не се съмняваме, че това ще се случи.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар