Мнозина вярват, че естествените тъкани задължително силно се мачкат или свиват при изпиране, но не е винаги така. На практика всичко зависи от метода на оцветяване. В естествените тъкани се използва багрене с пигмент или активно (реактивно) оцветяване. При пигментираното боядисване багрилото (пигмента) се нанася директно върху повърхността на тъканта, като се фиксира при стайна температура. Основното предимство на този процес е неговата относително ниска цена. Тези тъкани, боядисани с пигментни багрила, губят оригиналната си форма по-бързо от тези, боядисани с активни багрила. В същото време, комплектите с тъмни изображения, боядисани с пигментни методи, са по-наситени от другия тип.

Активните багрила образуват химическа връзка с влакното и стават част от него. Тъканите, боядисвани по този начин, не отделят влакна от себе си, не боядисват и имат прекрасни, наситени цветове. Разбира се, те са малко по-скъпи, но такъв набор ще ви радва с наситеността на цветовете си значително по-дълго.

Нека се докоснем до най-интересната страна при избора на нашето бъдещо спално бельо за легло - рисуването. Цветя, столици и малки градове, карета и ивици, кръгове, монохромни комплекти и дори такива с бродерия!

Какво да изберем от цялото това разнообразие е въпрос на вкус. Но си струва да се вземе предвид факта, че цената на комплекта може да зависи от изображението. Е, бродерия, съответно, прави комплекта малко по-скъп. Но, най-важното е, самия комплект да ви харесва.

Една много интересна тенденция в последно време представя комплектите за легло, които са съставени от различни компоненти. Например, долния чаршаф е в пастелен цвят, пликът за олекотената завивка е в друг цвят или дори от друг комплект или тъкан и е с повтарящи се детайли, един от които е в цвета на чаршафа. Завършете с калъфки за възглавници в цветове, които да съчетаят долния и горния елемент и ще създадете колоритен, персонализиран ансамбъл, който е добре да радва най-вече вас. Този метод ще струва малко повече, но изглежда много по-интересно в сравнение с конвенционалните комплекти, при които всички части са едни и същи.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар