Съвременните детски играчки – стъпка напред към бъдещето


Времената се менят, а с тях нравите, децата и разбира се, играчките. Все по-често на пазара се появяват иновативни модели играчки, които не са съществували преди. Нужно ли е да ги отхвърляме и с какво те са по-добри от познатите ни традиционни кукли, колички и други?

Истината е, че с напредването на технологиите, глобалното отваря врати и към детския свят. Не е достатъчно куклите и количките просто да обслужват детските потребности. Те трябват да бъдат многофункционални. Като всичко в съвременния ни живот, нали? Всички уреди и мебели, които използваме днес, са с повече от една функция. Например, любимият диван става и на легло, масичката в кухнята има скрито пространство за съхранение, всички шкафове имат допълнително място, където можем да скрием почти всичко. Така е и с играчките – те са по-умни, по-интересни и по-образоващи децата.


Истински фурор отбеляза филмът „Лего Нинджаго“. След неговата премиера децата станаха още по-запалени по конструкторите Lego. Защо? Каква е причината? Какво им е толкова различното на тези конструктори?, чудят се родителите.

Отговорът е очевиден: нинджите от филмчето се борят със злото. Тоест, те са герои. Всяко дете иска да бъде супергерой и затова им симпатизира.

С какво са по-различни Lego Ninjago от традиционните играчки:

С тяхна помощ децата развиват креативност

Lego Ninjago помагат на децата да измислят истории и да ги пресъздават с конструктора. Игрите никога не са били по-забавни. С Lego Ninjago творческият потенциал на всяко дете се отключва и създава нови и нови хоризонти за покоряване.

Научават се да общуват по-добре с връстници

С Ninjago децата се научават да общуват по-добре помежду си. В игрите е най-лесно да се скъси дистанцията, да бъдат скрити разликите между децата, защото общото и важното е интересът към дадения герой.


Възпитават се на ценности

С иновативната серия играчки на Lego децата се учат на добро и зло. Започват да осмислят живота по един нов начин – през призмата на ценностите. Досега не е имало подобна играчка, която да съвмести толкова много функции.

Не стоят пред компютъра или таблета, а се занимават с истински играчки

Играта с Ninjago е забавна и поглъщаща вниманието. Веднага ще усетите разликата: детето ви ще предпочита да играе навън с други деца на Лего Нинджаго, отколкото самотно да стои пред таблета.

Справят се със заобикалящата ги агресия

В съвременното общество агресията е нормален обитател. Тя е неизменен спътник в детската градина, в класната стая, дори в семейството. Децата не трябва да растат агресивни. Трябва да бъдат научени да се справят с гнева. Какъв по-добър начин от игра! Точно през игровия модел най-лесно се усвояват трудните за разбиране модели на поведение.


Ако все още се чудите какво да подарите на своето дете за рождения ден или по друг повод, Lego Ninjago
е чудесен избор за играчка, която е иновативна. Lego Ninjago е играчка от бъдещето.

Етикети: LEGO
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни