Безспорно диванът е една от най-важните мебели в съвременната дневна. Колкото по-голям е, толкова по-удобно за нас, за да го използваме за гледане на телевизия, четене на книга, безцелно излежаване, гости, настолни игри и каквото още ни хрумне.

При интензивно ползване няма как да се запази по начина, по който е изглеждал в началото и понякога се налага да мислим алтернативи, чрез които да го освежим. Днес например ще ви предложим цели три такива.

Смяна на дамаската

Безспорно това е най-сериозната промяна, която можем да приложим и с която все едно сме се сдобили с нова мебел. Ако конструкцията на дивана е здрава и проблемът е само в облицовката, това е чудесен начин да направим значителна промяна, без това да се отрази твърде много на бюджета ни.

Цветни детайли

Понякога е нужно съвсем малко, за да се постигне коренна промяна в интериора. Така например няколко цветни възглавници могат да придадат изцяло нова визия на пространството. Ако диванът ви е със светли цветове, изберете ярки и контрастни възглавници, с които да придадете характер на помещението. Нашият съвет е да не залагате на изцяло бели тонове в дома си, защото понякога напомнят на болнична обстановка, а също така могат да бъдат доста безлични. Не на последно място, бялата мебелировка е и доста трудна за поддръжка. Хубавото обаче е, че има фирми, които се занимават с професионално с почистване на дивани и в случай на нужда можем да разчитаме на тях.

Изкуство и обзавеждане

Понякога всичко, което е нужно, за да разнообразите обстановката в дома си, е да поставите леки акценти, които да нанесат "тежки" промени. Можете да комбинирате дивана и/или възглавничките му със свещника на масата или пък, както е показано на снимката по-горе, с картина в дома ви. Резултатът определено прави впечатление и внася допълнителни стил, уют и характер в помещението.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар