Петото издание на техно фестивалa на Балканите SOLAR EASTER T R I N I T Y наближава. Тази година събитието ще се проведе на 5 май в Интер Експо Център и ще събере 8 от водещите имена в световната техно сцена в две зали. Програмата в първата зала, FLOOR 1, включа три от фаворитите в бранша: CHRIS LIEBING, NICOLE MOUDABER и PAN-POT.

Един от гостите, който ще се качат на сцената във FLOOR 1 e посланникът на иновативната техно музика CHRIS LIEBING. Артистът, посветил последните 25 години от живота си на техно музиката, винаги е имал афинитет към солидното дийп техно, а сетовете му са далеч от комерсиалното звучене. Като дете на 80-те, повлиян от групи като Depeche Mode,  музиката му съдържа меланхолията, вокалите и мелодиите от това време, които той умело миксира в настоящите си сетове. Oсвен резидент в най-престижните клубове в световен мащаб, собствен лейбъл (CLR) и редица награди, Liebing свири с артисти като Loco Dice, Josh Wink, Seth Troxler, Matthew Dear, Matador, Dubfire и Victor Calderone. Chris Liebing е по-търсен от всякога.

chris liebing

До него ще застане и ливано-нигерийската звезда, Nicole Moudaber. Кариерата й започва през 2009, когато е забелязана и спомената в DJ Magazine от легендарния Carl Cox. Той я нарича „свежия талант, който искам с мен зад пулта на Space в Ибиса“. Още една легенда, признала таланта й е Pete Tong, който я определя като „изгряващата звезда“ на BBC Radio Essential Selection. Музиката на Nicole e пътешествие, изпълнено със страст, докосващо аудиторията по един различен и запомнящ се начин.  Ето защо не е изненада фактът, че дебютния й албум „Believe“ е номер 1 на всички Beatport техно и хаус класации. Nicole издава за лейбъли като 8Sided Dice, Kling Klong и Waveform Recordings, а през 2012г. открива собствен лейбъл „MOOD Records“и радио шоуто „In the MOOD“. Успешното развитие на Nicole й носи и много участия на престижни сцени като Ushuaia и Space (Ибиса) и фестивали като Exit, WMC, Time Warp, Awakenings и много други.

nicole moudaber

Не на последно място, на сцената на FLOOR 1 ще излязат Pan-Pot, техно дуото от Берлин, съставено от немските диджеи и продуценти Tassilo Ippenberger and Thomas Benedix. Pan-Pot изграждат доминиращо присъствие на модерната техно сцена, набирайки популярност още с дебютния си албум „Pan-O-Rama“, издаден от лейбъла на Anja Schneider „Mobilee“. Стилът на дуото е напълно независим и различен от всичко познато в обхвата на техно и хаус музиката. Сетовете им на живо са плавни и мелодични, комбинирани с вокали и силни експериментални елементи. През 2014 г., дуото създава лейбъла „Second State“, който е не само платформа за създаване на авторска музика но и семейство на едни от най-ярките артисти на днешния техно елит. Визията на лейбъла споделят Сarl Cox, Nicole Moudaber, Extrawelt, Paul Ritch, Stephan Bodzin и Wigbert.

В програмата на FLOOR 1 ще има и силно българско участие в лицето на PHILIP CHERNIKOV.

Промо билетите вече са изчерпани! В мрежата на Eventim.bg и Yalta Club остават налични билети от 40 лв., както и ограничено количество VIP пропуски на цена от 60 лв.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар