Нова вълнуваща премиера очаква посетителите на Народен театър "Иван Вазов". В случая става дума за постановката "Животът е сън", дело на световноизвестния режисьор Деклан Донелан. Пиесата ще бъде представена за първи път на сцената на Народния театър в рамките на 17-ото издание на инициативата "Световен театър в София".

Напомняме ви, че инициативата продължава до 24 юни и радва любителите на театъра с разнообразна и атрактивна програма.

"Животът е сън" ще се изиграе на голямата сцена на Народен театър "Иван Вазов" на 15 юни. Създатели на пиесата са добре известното дуо Деклан Донелан и Ник Ормерод - режисьор и сценограф. През тази година те вече имаха две работни посещения у нас, като дори вече подготвят първи проект с българска трупа. Очаква се работата им да бъде част от репертоара на Народния театър през следващия сезон.

Vibes.bg ви приканва да подкрепите българската култура: последвайте линка и вземете още сега своите билети за театър.

В "Животът е сън" Донелан и Ормерод предлагат свой авторски прочит на легендарната постановка на Калдерон от 17 век. По това време в Испания театралното изкуство изживява истински ренесанс, благодарение на заложените в пиесите теми като свободна воля, съдба и мистериозност на житейския ни път. В Народния театър публиката ще може да гледа "Животът е сън" на испански език, но с български субтитри, разбира се.

През тази година "Животът е сън" спечели престижната награда "Талия" на Испанската академия за изпълнителски изкуства, като отличена в поддържаща женска роля бе Гоизалде Нуньес. Освен това, Ернесто Ариас бе номиниран в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля.

От Народния театър ни споделиха и още една изненада, а именно - че към момента режисьорът Галин Стоев репетира спектакъл, с който ще изненада българската публика през септември. Става дума за постановка, базирана върху съвременен текст от европейски автор. Ние обаче ще трябва да почакаме още малко, преди да научим нещо повече по този въпрос.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар