Живот за Габи


Малкото слънце Габи изгрява на 27 март 2016 година. На третия месец й поставят диагнозата спинална мускулна атрофия (СМА – SMA) - невродегенеративно заболяване, характеризиращо се с дегенерация на двигателни неврони и изявяващо се с мускулна атрофия и слабост. Всъщност заболяването заема челно място като убиец на бебета и малки деца. Болестта често води до ранна детска смърт. Проявява се в няколко основни типа. Тип „1”, „2” и „3” се проявяват в детска възраст. Тип „1” е най-тежката форма на тази болест и при него  децата рядко надживяват втората си годинка. Габи е диагностицирана със СМА тип 1.

Майката споделя, че: „Не може да се опише чувството, когато попиташ със сълзи в очите какво да направиш, как да помогнеш на това дете и докторите да ти отговорят: „Aми за следващото можете да се изследвате, 3/4 е шансът ви за нормално дете…”.  Както знаете, шансът за нормален и адекватен лекар е по-нисък.


Родителите на Габи нямат намерение да изследват дали да дадат живот, или не, а имат решимостта и силата да се борят за живот на детето си. Дори не се замисляш, защото вече знаеш, че така би постъпил и ти.

С помощта на роднини, близки и приятели, както и съвместно с други семейства, които минават през ужаса на заболяването, след множество писма и проведени разговори с различни организации, те намират изход. Научават за специализирана болница в Милано, Италия, където се провеждат обучения за семейства на бебета с поставена диагноза, намиращата се в близост болница, където пък се провеждат експериментални изследвания с бебета, диагностицирани със СМА. Получават оферти и от клиники в Испания и Израел. Габи има шанс за живот.

Младото семейство спешно се нуждае от средства за пътуване до болницата в Милано, както и за закупуване на животоподдържащите машини и апаратури, които са необходими  за оказване на необходимата помощ за малката Габи.

Молим всички вас, които имате възможност и желание, да дадат шанс на малката Габи за живот, като го направите в отворените дарителски сметки:

Юробанк България АД (левова сметка)
IBAN: BG09BPBI79401082213502      BIC: BPBI BGSF
Титуляр: Кремена Петрова Андонова

Юробанк България АД (евро сметка)

IBAN: BG36 BPBI 7940 1482 2135 01 BIC: BPBI BGSF
Титуляр: Кремена Петрова Андонова

Повече информация: https://www.facebook.com/%D0%A8%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%93%D0%90%D0%91%D0%98-292116061165914/?fref=ts

Кристина Караколева

Кристина е едно от най-вдъхновяващите открития на VIBES. Юрист сред журналисти, тя е живото доказателство, че полетът на мечтите е безграничен и изобщо - нищо не може да ти се опре, щом имаш желание, пък голяма работа, че си едва 162 сантиметра.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни