Нещо се случва в "Живите мъртви". Нещо се готви. Нещо ще се промени. Поне с такива впечатления останахме от края на първата половина на сезон 7, когато Рик Граймс и компания решиха, че им стига толкова. Че групата ще се опълчи на Нигън и неговите "спасители".

Дълго време групата на Рик живя по правилата на Нигън, но събитията в последния засега излъчен епизод на пост-апокалиптичната сага преляха чашата на търпението. Бунтът вече се заражда, като предстои да видим нова война в един свят, в който хората са по-опасни от зомбитата.

На този етап знаем, че Рик и хората му в Александрия не са достатъчни, за да се опълчат на далеч по-многото като численост "спасители". Именно поради това и предстоят тежки преговори с Кралството и Хълма. Предполагаме, че именно около тези преговори ще се въртят няколко на брой епизода до края на сезона, преди и да се стигне до вълнуваща развръзка. Най-вероятно - под формата на зрелищна битка.

Междувременно AMC разпространиха първи кадри от втората половина на сезон 7 на шоуто. На тях вече можем да видим Рик Граймс и компания в къщата на Хълма, накъдето групата се беше запътила в последния излъчен до момента епизод.

На друго изображение можем да видим Рик, Мишон, Аарън и Тара в момент, в който те видимо са по следите на нещо:

А от вида на Рик на това изображение можем да предположим, че нещата определено са станали сериозни. И че вече няма връщане назад:

"Живите мъртви" претърпя не малко критики за първата половина на настоящия седми сезон. Много фенове на сериала останаха разочаровани от твърде бавното развитие на действието след вихрения (и брутален) първи епизод. Сега обаче предпоставките водят към коренна промяна на темпото, което и няма как да не ни обещава зрелищна втора половина на сезона. За нас остава да изчакаме и да видим, дали очакванията ни ще бъдат оправдани.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар