Създателят на „Пазители на Галактиката“ Джеймс Гън е отново на дневен ред, този път в ролята на продуцент на фентъзи хоръра "Жив  огън" (Brightburn). Филмът е по сценарий на Браян Гън и Марк Гън - брат и братовчед на Джеймс Гън, а днес е премиерата на филма в България. Дали интересът към него ще е голям, предстои да разберем.

"Жив огън" не е просто хорър филм, а супергеройски филм на ужасите. Тук имаме едно по-различно развитие на познатия ни сюжет за супергероите, които идват, за да спасят света. В близост до къщата на семейство Тори и Кайл, някъде в Канзас, се разбива космически кораб. Сред останките семейството открива бебе, което всъщност осъществява дългочаканата им мечта. След дълги години на борба с безплодието, най-накрая някой откликва на молитвите им и им праща този “дар от небето”. Но все още никой не подозира, че осъществяването на тази голяма мечта, всъщност ще се превърне в неподозирано зло.

Още с мистериозната си поява, като изненадващ "дар от небето", момчето е осиновеното и отглеждано с много любов, кръщават го Брандън. С развитието си той започва да проявява необикновени сили. Надарен с безбройни таланти и свръхчовешка интелигентност, родителите му, а и околните скоро забелязват, че момчето е по-различно от останалите деца. На пръв поглед човешкият му вид по никакъв начин не го различава от останалите момчета в училище. Способностите му обаче скоро започват да се трансформират в зли сили. Сякаш нещо демонично започва да расте в него около пубертетската му възраст и Брандън се превръща момчето-чудо. Уви, не за добро, а напротив – превръща се в зловеща заплаха за близките му и целия град.

Успешната комбинация от елементи на фантастиката, драма и хорър превръщат "Жив огън" в продукция, която ще привлече интереса както на хорър, така и фентъзи любителите. Или поне с такова впечатление оставаме от трейлъра. Ще видим!

Автор

Литературата и книгите са моят безценен източник на вдъхновение, а писането е моята страст. Поради тази причина избрах пътя на журналистиката. Споделям всичко, което ме заинтригува в живота около мен. Но безспорно книгите и литературата са темите, от които се вълнувам най-много.

Напишете коментар