Ако и вие, подобно на нас, сте луди фенове на новия сериал на HBO "Еуфория" (повече за него - вижте ТУК), то несъмнено името на Зендая вече ви говори достатъчно много.

Зендая Колман е американска актриса и певица. Тя започва кариерата си като модел и танцьорка, преди да придобие известност в ролята си на Роки Блу в сериала на “Дисни Чанъл” “Раздвижи се” (2010–2013).

2017 обаче е годината на нейния пробив в киното, тъй като тя се сдобива с роля в блокбъстъра на Marvel "Спайдър-мен: Завръщане у дома". През същата година Зендая се снима и в "Най-великият шоумен", където си партнира с имена като Хю Джакман и Зак Ефрон. В момента можем да я гледаме в киносалоните в "Спайдър-мен: Далече от дома" (прочетете ревю на филма ТУК), а през следващата година ще я зърнем и в амбициозната адаптация на Дюн от режисьора Денис Вилньов.

Зендая определено е едно от "горещите" имена в киното и телевизията в настоящия момент. За да ви помогнем да я опознаете по-добре, предлагаме ви 13 бързи факта за нея.

Зендая

1. Тя има няколко прякори. Приятелите й я наричат "Дая" и дори "Голямата глава", но родителите я наричат "Мари" - само при специални обстоятелства.

2. Тя има “девствена” коса. Зендая предпочита по-естествения вид и актрисата споделя, че никога не е боядисвала косата си!

3. Алелуя! Зендая вече може да излиза по срещи! На бившата звезда от "Дисни" не й било разрешено да излиза с момчета до 16-годишна възраст, но казва, че е била съгласна с правилото.

Зендая

4. Тя има най-сладкото кученце. 

5. Зендая не може да понася олющения лак за нокти.

6. Тя обича Оливия Поуп. Зендая признава, че сериалът “Скандал” е изиграл роля в интереса й към политиката.

Зендая

7. Тя е посланик на кампания против СПИН и смята, че тестовете за СПИН са задължителни. Случаите на ХИВ и СПИН са се увеличили в САЩ за първи път от 1993 г.

8. Зендая е вегетарианец.

Зендая

9. Ако не беше станала актриса, тя споделя, че би била учителка като родителите си или баскетболистка.

10. Кукла Барби е направена по визията на Зендая от Оскарите, но не е пусната за публична продажба, както първоначално било съобщено.

11. Не й било казано за кой филм се явява на кастинг, когато е прослушвана за роля в “Спайдър-мен: Завръщане у дома”, докато не е одобрена, така че по време на прослушването тя предполагала, че това е просто някакъв комедиен филм.

Зендая

12. През 2013 г. Зендая започна да работи по линия дрехи, вдъхновена от дрехите й от “Раздвижи се”. Колекцията включва забавни дрехи за активни момичета, като например обувки, къси панталони, якета, ленти за глава и спортни облекла.

13. Зендая отпразнува своя 20-ти рожден ден с кампания за набиране на $50,000 в подкрепа на инициативата “Convoy Women's Empowerment”.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Напишете коментар