Изминалата година беше меко казана трудна за пътешествия предвид създалите се обстоятелства. Но това не е причина да позволявате да се провалят плановете ви за тази година, разбира се при малко по-нетрадиционни условия. Ползите от едно пътуване са не само еднократни, тъй като самото изживяване от подготовката за пътуване, пътя и крайната цел ни променя както физически, така и психологически. Дори и във време на пандемия може да закупите евтини билети за полети из цяла Европа, дори и да не разполагате с отпуск – може да използвате уикендите и празниците. Времето и недостатъчните средства са оправдания. Не забравяйте, че винаги може да си създадете прекрасна емоция дори за малко, макар и на пикник в планината, басейн в града или екскурзия до близка забележителност. 

Пътувайки по-често човек се отърсва от стреса на ежедневието, подобрява здравословното си състояние и намалява шансовете за развитие на сърдечно заболяване. Ако все пак сте хипохондрик и имате известни притеснения или колебания относно избраната дестинация (в случай, че в региона има потенциално опасни заболявания) – консултирайте се с вашия лекар, за да ви препоръча какви медикаменти да вземете със себе си. 

пътуване

Пътувайте често независимо на каква възраст сте и не се страхувайте да излезете от зоната си на комфорт!

Как да счупите рутината, когато ежедневието ви завърта – от вкъщи в офиса, от офиса – вкъщи? Склонни сме да бъдем толкова увлечени по работата и семейството, че дори не осъзнаваме как превземат живота ни. В работата шефа изпива енергията ни, децата ни подлудяват, а родителите се опитват да ни накарат да живеем, живота, който те искат. Затова хората пътуват – за да забравят. Това е най-естественият начин да залипсвате на хората и да създадете такова чувство в тях. Не правете големи планове, нямайте сериозни очаквания и с по-малко подготовка, за да не останете разочаровани. Естествено, когато става дума за полети е добре да се организирате поне месец по-рано.

Пътуването ви прави по-интересни за околните и ви обогатява!

Ако сте комуникативна личност, обичате светлините на прожекторите да са насочени към вас, трябва да знаете, че всяко пътуване ще ви зареди с толкова разнообразни истории, така че споменавайки ги пред другите да блеснете. Научете останалите да пътуват с вашите думи, докато им разказвате какво и къде сте видели. Как мислите, какво искат да слушат останалите- човек, който постоянно прекарва времето си у дома, заобиколен от битовизмите или този, които обикаля света, ходи на нетрадиционни места и опитва различна вкусна храна. Предполагам си отговорихте! Колкото и хубава храна да сте опитвали на мястото, в което живеете – няма аналог на това да опитате типичното местно ястие на страната, в която отивате - това е изцяло ново преживяване. Дори и най-вкусното суши у нас, не е същото като това в Япония. 

 „Светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една страница“.казва Свети Августин и е бил прав.

Пътешествениците развиват съпричастност и по-дълбоко разбиране за другите култури, което ги прави по-умни от онези, които гледат новини по телевизията, стеснявайки ума им до предубедена перспектива. 

пътуване

Осигурете си спокойствие по време на път с медицинска застраховка за чужбина от Izbiram.bg.

Пътуването създава спомени за цял живот и ви кара да се чувствате добре.

Да си създадете списък с местата, които искате да посетите е доста мотивиращо. Предизвикайте себе си като потърсите такива, които са по-малко известни за обикновения турист – за тях може да разберете както в интернет, така и в много книги. Ползата от пътуването до едно ново място е, че ви принуждава да се изправите пред непознатото и да мислите по-различен начин. Това в никакъв случай не означава, че трябва да ходите на сафари, ако не сте излизали от големия град и един различен уикенд извън него е достатъчен. Пътуването  в различни градове и държави ви среща с нови хора, разширява мирогледа ви и ви обогатява. Понякога е трудно да се изгради дълготрайна връзка с хора, които може повече никога да не видите, но това не означава да не го правите, защото остава спомена от емоцията, която са ви създали за цял живот. Създаването на спомени е основната причина, поради която хората продължават да пътуват. 

Ако седите на едно място, дори и най-прекрасното на света да е – ще ви омръзне. Имате нужда да смените обстановката, да се обградите от положителни емоции и да срещнете нови хора. Хубавото на дома е да чувствате добре, когато го напускате и още по-добре, когато се завръщате. Но това може да го осъзнаете, само когато излезете от него. 

Пътувайте при всяка отдадена възможност и не забравяйте, че парите похарчени за пътуване са най-добре похарчените и носят повече щастие. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар