Защо е добре да купуваме дрехи втора ръка?

Чудите ли се защо в последните години се забелязва такъв бум на магазините за употребявани дрехи? Ако никога не сте влизали в такъв магазин, може би ще вдигнете изненадано вежди, виждайки опашките, виещи се пред вратите на обекта още преди отваряне. Ще ви разясним защо се случва това.

Първо, тези хора са се убедили, че в магазините за дрехи втора ръка могат да открият истински съкровища. За какво става дума? За нова дреха на световно известна марка, която иначе би струвала десетки пъти повече. Как е попаднала там? Причините са много – била е купена, но не е носена, останала е единична бройка от някоя колекция и т.н., и т.н. И така, вече е в ръцете на упорития човек (най-често дама), който знае кога се зарежда съответния обект с нова стока, станал е достатъчно рано и се е наредил на първите места в опашката…, е, имал е и доза късмет.

Изглежда трудно? Ами не е много лесно в работен ден да се направи цялата тази процедура, но за щастие има и по-удобен вариант – онлайн магазин за дрехи втора ръка. Да, виртуалните обекти са скритият коз, който могат да използват ангажираните хора, които не искат да губят време, нито пък да изпускат находките.

Второ, защото е изгодно. Не казваме евтино, казваме изгодно. Далеч от истината се намира твърдението, че в магазините за дрехи секънд хенд се продават само вехтошарски стоки за дребни стотинки. Разбира се, от магазин до магазин има огромна разлика, но сега ще говорим само за добрите такива. Нови дрехи с етикети, носени, но изключително запазени облекла, дрехи със съвсем леки дефекти, които не са били носени заради тях, а директно изтеглени от производителя. Съотношението между цена и качество е много по-добро, но за това – в следващата точка.

Second hand дрехите не те правят second hand човек

Трето, качеството е много по-високо. Да, в един момент може да се окаже, че дрехите и обувките, които се предлагат в магазините за втора употреба, са много по-качествени в сравнение с тези в магазините за нови дрехи. Причината – повечето нови дрехи се шият в Китай, Индия, Бангладеш и се внасят масово поради ниската им цена. Няма какво да се лъжем, качеството е приемливо, но не и добро. Ако сравняваме цената, която се плаща за тях обаче, смело можем да кажем, че тези дрехи са много скъпи за качеството, което предлагат.

В същото време, дрехите, които се намират по „закачалките“ в магазините за секънд хенд, били те онлайн или физически, често се внасят от САЩ, Дания, Германия, Канада и други подобни, където качеството е на ниво.

Четвърто, предлаганите модели са актуални. Добрите магазини за дрехи втора употреба се стремят да зареждат главно дрехи, аксесоари и обувки, които следват класически дизайни или са неостаряващи класики. Разбира се, може да се открият и по-ретро облекла, но те си имат специални почитатели, които се радват на всяка находка.

Пето, маркови дрехи на достъпни цени. Разбира се, наивно би било да се смята, че в магазините за втора употреба могат да се открият модели от последната колекция на съответния дизайнер. Основният дял се заема от по-стари колекции, останали единични бройки и съответно, изтеглени от пазара, за да направят място за новите предложения. Но! Оказва се, в някои от българските магазини за „маркови стоки“, често се предлагат именно такива – остарели колекции, продаващи се като нови. Разбира се, не всеки има познанията и вниманието към детайла, за да прецени кое е от колекцията на бранда отпреди 3 години и кое е от актуалните модели. Цените им обаче са като за „тренди“ стоки, разбирайте, ненужно висока! Така че, освен да се пазарува директно от сайта на производителя, където в секция Outlet често се излагат стари модели, може да се „отскочи“ до някой голям магазин за дрехи втора ръка или да се потърси онлайн.

Шесто, повече дрехи за по-малко пари. Достъпната за голяма част от хората цена, на която се предлагат стоките втора употреба, позволява да се купят много неща – направо цялостно обновяване на гардероба, без да се наруши бюджетът. Сезонните зареждания са тези, които са обект на засилено внимание, тъй като тогава цените са още по-добри. Повечето хора не си позволяват всеки сезон да обновяват изцяло дрехите си, а по-скоро запълват липсващите модели, които вече не им стават, скъсали са се или им трябва нещо по-специално. Магазините за употребявани дрехи е шанс да се направи „презареждане“ на гардероба.

Седмо, раят за хора с плюс размер. Да си кажем честно, за хората с по-голямо тегло е истинско приключение да открият хубави и качествени дрехи. Дори не говорим за това цената да е достъпна! Става въпрос за толкова силно ограничение, че почти става дума за липса. За щастие, в бутиците за секънд хенд се внасят много дрехи от западноевропейските страни, където размерите са изключително разнообразни. Все пак, не всеки може да влезе в размер XS, нали? Макси модата е изключително достъпна и в онлайн магазините за дрехи втора ръка.

Накрая, купуването на дрехи втора употреба е един вид рециклиране! В случай че се интересувате от този род дейност, бихте разбрали, че използването на вече създадени дрехи, на вещи, предмети и т.н. стоки, които са употребявани вече, но напълно здрави, функциониращи и изправни, е стъпка към намаляване на безотговорното консуматорство!

Ако все още не сте потърсили „онлайн магазин за дрехи втора употреба“ в търсачката, явно имате нужда от още мааалко убеждаване. Всъщност, направете го! Потърсете в Интернет и ще се впечатлите от разнообразните модели, марки, размери и изключително примамливите цени. Погледнете и сайта на Контур, един от лидерите от гледна точка на качество. Разбира се, условията, при които работят различните магазини са специфични и е важно да се запознаете с тях предварително, но бъдете сигурни, че нещата са максимално улеснени за вас.

Например, ако се колебаете дали дадената дреха е подходяща за вас, дали ще ви стане и дали ще се харесате с нея, добрите онлайн магазини за употребявани дрехи, предлагат опцията за безплатно връщане или замяна. Бързата доставка пък е друго, което много блазни всеки онлайн потребител. Да получиш желаното нещо още на следващия ден е резултат от сериозна система на работа, перфектна логистика и желание за удовлетворяване на клиентските желания.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни