Запознанство по време на соца


Макар че живеем в модерни времена, интересът към отминалите такива продължава да бъде по-жив отвсякога.

В модата минахме за кратко през понятието „лъмбърсексуалност” и от него остана само популярността на мъжките бради. Но за разлика от автентичните бради тип „стар дърводелец”, модерните мъжки бради днес са оформени, добре поддържани и пригладени посредством специални козметични продукти. Ретро външният вид на мъжете се допълва и от обичайните очила с тъмни рогови рамки.


При дамите положението е малко по-интересно. Наред с танците, на които ще обърнем специално внимание по-нататък, нараства популярността на модата от средата на миналия век – високите талии, крещящо червено червило, плътна очна линия, ярките десени и ретро кройки. В София вече съществуват места, които се занимават специално с изработката на винтидж дамски тоалети и те се радват на все по-голяма популярност. За едно от тях вече сме ви разказвали.

Суинг танците по друг начин изразяват носталгията по миналото, която е на мода днес. Само в столицата школите по различни стилове са няколко и се радват на висока посещаемост. Върхът на сладоледа са суинг партитата, в които хората подскачат по двойки с удобните си обувки и умело се премятат един през друг.

Щом заговорихме за партита, логично е да обърнем внимание и на пазара на напитките. Където и да живеете, каквото и да е предпочитаното ви питие, не може да не сте усетили навлизането на пазара на поне една-две „ретро” напитки, които твърдят, че носят буквално вкуса на миналото. Дали това е така, оставяме на вас да прецените.

До тук говорихме по-скоро за носталгията по миналото в световен план. Ако решим да обърнем фокуса към родните винтидж увлечения, те са плътно свързани със социалистическото минало. Дали под формата на носталгични фейсбук страници, показващи бит и ежедневие от онова време, или като колекциониране на соц табели с лозунги например, много хора се вдъхновяват от този период. Любопитно е, че интерес към ретро и винтидж стила проявяват не толкова хората, които са живели през социализма, а днешните 20-30 годишни младежи, които нямат спомени от тази епоха. Миналото винаги носи примамващ привкус.

Ретро, соц, винтидж, носталгия... а защо не и запознанства на живо като от едно време? За втори път на 12 май ще се проведе и Соц парти, което ще запознава необвързани. Мястото на събитието е клуб „Грамофон”. Организаторите от Club R ще връзват червена или синя връзка на всеки дошъл, а участниците ще търсят повод за запознанства чрез думи-талисмани от соц лексиката като например „бригадир“ търси „бригадирка“.  Аниматорите на партито ще се превъплътят в ролята на отрядни ръководители, които ще направляват младежката вечеринка, забавленията и запознанствата. Всичко това ще се случва на фона на вечната музика на Сигнал, Диана Експрес, Братя Аргирови, Тоника, Щурците и други популярни изпълнители от тези години, умело комбинирани със съвременните хитове, които също ще звучат от време на време.

Тук можете да разберете подробности за събитието и да се запишете за участие.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни