Тази статия е за хората като мен, които винаги спестяват за пътувания, но спестяванията им пътуват по-бързо от тях, ха-ха. А Лондон е must-visit място за всеки заклет пътешественик (дори и само по душа), нали така? Затова днес ще ви предложа местата, в които аз се влюбих. Сигурна съм, че и вие ще обикнете, а най-хубавото е, че няма да ви се наложи да похарчите почти нищо!

Sky Garden London – това е тропическа градина, разположена на последния етаж на The Walkie Talkie Skyscraper. Кой би предположил, че на върха на такава висока сграда може да попадне в... джунгла? Там можете да се насладите на превъзходна закуска или вечеря, сервирана сред палмите, но много стилно, а пред очите ви ще се простира гледка към целия град! Sky Garden London е също доста instagrammable място и предпочитано от любителите на фотографията. А най-хубавото е, че можете да го посетите напълно безплатно! Можете да резервирате един от безплатните билети на техния сайт.

Sky Garden London
Sky Garden London

Малката Венеция „Little Venice“ – можете да откриете това приказно кътче на север от квартал Педингтън. "Little Venice" е живописно малко кварталче, което ще ви накара да забравите, че се намирате в 9-милионен град и ще ви пренесе директно в красивата Италия (с тази разлика, че няма да е така слънчево и топло, ха-ха). Кварталът е заслужил името си заради венецианските си канали и уютните ресторантчета, предлагащи италианска кухня. О, да, там също може да се разходите с лодки, точно като във Венеция, което препоръчвам с две ръце! Сигурна съм, че ще си направите много снимки, защото ще се влюбите в Малката Венеция.

Little Venice
Little Venice

Британският музей (British Museum) е един от най-големите и най-богати музеи в света и е дом на стотици хиляди експонати още от далечната 1753 година. За любителите на културното наследство на света, това е точното място, където да похарчите... няколко часа, а може би дори цял ден, защото музеят няма входна такса, но ви гарантирам, че няма да успеете да разгледате изцяло огромното изобилие от исторически и културни артефакти.

Британският музей
Британският музей

Leake Street Tunnelако сте фен на изкуството и по-специално на графитите (и на ги намирате за вандалска проява, ха-ха) ви препоръчвам да се отбиете през тунела. Той свързва Leake Street и Westminster Bridge Road и там можете да се насладите на хилядите невероятни рисунки по стените, повечето от които са дело на световноизвестни артисти. През 2008 тунелът официално се превръща в пешеходен, а правителството решава че вместо да преследва създателите на графитите, е по-добре да им даде поле за изява. Благодарение на това решение, сега тунелът изглежда наистина красиво, а за феновете на ярките цветове и нестандартните снимки, това е чудесна локация.

Leake Street Tunnel
Leake Street Tunnel

China Townкитайското кварталче в центъра на Лондон е едно от най-често посещаваните места от туристите. След като сте разгледали главните символите на Лондон – London Eye, Big Ben, The Shard и сте отскочили набързо до Италия чрез Малката Венеция, сега ви предлагам да избягаме заедно до Изтока и да разгледаме пъстроцветните улички, да се насладим на екзотичната азиатска култура. Можем да хапнем ориз със зеле в сладко-кисел сос и, ако имаме късмет, ще улучим ежегодния китайски карнавал, който съм убедена, че ще ви грабне погледа! Уверявам ви, че е напълно безопасно и прилепите не добре дошли там.

Chinatown London
Chinatown London

Автор

Казвам се Грета Грудева и съм на 20 години. Завърших средно образование в Езикова гимназия в гр. Хасково и продължих обучението си в Софийски университет, като реших да следвам мечтата си – да стана журналист. От малка обичам да пиша и смятам, че ми се отдава, вълнувам се от различни теми и харесвам да споделям впечатленията и мнението си в различни сфери. Обожавам да пътувам и да научавам нови неща, като приоритет са ми езиците. Владея руски, немски, английски и испански език и в момента изучавам самостоятелно италиански и френски.

Напишете коментар