Тридесет паркоместа от „Зелена зона” ще се превърнат във временни паркове за 1 ден. Международната екологична инициатива PARK(ing) Day ще се поведе в София на 14 септември.

Тридесет паркоместа от „Зелена зона” в София ще бъдат преобразени във временни пространства за хората, вместо за автомобилите. Инициативата е част от международния PARK(ing) Day, който ще се проведе в София за седма година.

На 14 септември, петък, граждани, активисти, частни бизнеси и неправителствени организации ще покажат въображение в темата на тазгодишното издание: „Скритите публични пространства в квАРТала”, за да привлекат вниманието на медиите и обществото към нуждата от повече функционални места за хората.

снимка: Радина Ганчева

За първи път PARK(ing) Day София ще се проведе в рамките на фестивала „квАРТал” в района между булевардите „Ал. Дондуков”, „Княгиня Мария Луиза”, „Сливница” и „Васил Левски”.

Тази година организаторите предизвикват всички преминаващи граждани да се включат в играта, за да спечелят брандирана торбичка за многократна употреба на БАКБ. За целта трябва да открият и да се снимат на поне три от PARK(ing)-ите, участващи в инициативата на 14 септември.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар