Книжки за оцветяване, но за възрастни. Вече неведнъж сме ви разказвали за тази световна тенденция, която през последните няколко месеца набра популярност и у нас. На пръв поглед детските занимания всъщност се оказват изключително полезни и за порасналата част от населението, защото имат успокояващо, терапевтично действие, а и крайният резултат е изключително красив.

Ако имате нужда от идеи в последния момент за коледни подаръци или пък просто искате да зарадвате някой близък (а защо не и себе си), този материал е за вас, а от тук можете да се сдобиете и със самите предложения.

Хари Потър

Феновете на поредицата на Дж.К. Роулинг ще бъдат завладени от черно-белия свят между страниците на тази книжка, който сами ще трябва да изпъстрят. Илюстрациите са вдъхновени от филмите, затова не се учудвайте, че между страниците ще разпознаете Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Рупърт Гринт и още десетки представители на актьорското войнство.

Магическият свят прелива от безброй цветове. От спецификите на всеки дом в Хогуортс (припомняме ви сребристо-зелената комбинация на Слидерин и златно-червената на Грифиндор), през топлите рижави нюанси, олицетворяващи семейство Уизли, до яркозелените очи на самия Хари Потър.

Магичният град

Талантливата художничка Лизи Мери Кълън е създала изумително красиви и богати илюстрации, представящи колекция от емблематични места от цял свят. Между страниците на книжката ще открием изображения на Лондон, Париж, Сан Франциско, Барселона, Ронда, Япония, Москва, Амстердам, Берлин, Рим, Ню Йорк, Египет, Малта, Рио, Сидни и Венеция.

Оцветяването и запълването с драскулки (doodle) на тези отличителни, завихрени като в спирала илюстрации на красиви и живописни градове и прочутите им забележителности ще ни накара да погледнем на познатото по съвсем нов начин и ще отвори съзнанието ни към скритите чудеса на градските пейзажи.

Колоритни котки

Ето и нещо за любителите на мъркащите създания. Повече от 30 страници с изображения на симпатични котета, вплетени в богати на детайли пана, изпъстрени със сърца, цветя, орнаменти, музикални инструменти и дори космически кораби. Страниците са перфорирани, а изображенията – отпечатани само от едната страна, за да могат лесно да бъдат откъснати и изложени навсякъде. Колоритания и „Колоритни котки” ни предлагат едно приятно, пъстроцветно бягство в свят на вдъхновение.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар