"За да те има" или кога приключва срокът за кандидатстване


Щастливи сме да ви съобщим, че над 2 400 българи се включиха в дарителската инициатива „За да те има“ само 14 дни след нейния старт. Кампанията, за която ви разказахме наскоро, е съвместен проект на сайта за безплатни обяви OLX и фондация „Искам бебе“. Целта ѝ е да помогне на двойки с репродуктивни проблеми, като 100% от събраната сума ще бъде предоставена на фондация „Искам бебе“ и разпределена за инвитро процедури.

Дарителската кампания продължава до 8 март, като всички желаещи да помогнат да се родят повече деца в България, могат да закупят 3D картичка във формата на матрьошка от сайта mama.olx.bg на стойност 5 лв. Въпреки че по-скъпите артикули (ръчно нарисувани матрьошки) вече са изчерпани, всеки има възможност да направи допълнително дарение на по-голяма стойност, като посочи сумата в специално създаденото за целта поле.

Двойките, които желаят да се възползват от събраните чрез кампанията средства, могат да го направят до 8 март включително. За целта те трябва да попълнят коректно и да подпишат формуляра на следния адрес: http://iskambebe.bg/index.php?route=layout/news&path=64&news_id=62

Кампанията ще подкрепи с до 5 000 лв. двойки, избрани на случаен принцип сред всички, отговарящи на критериите при кандидатстване. Те включват: българско гражданство, доказан минимум 2-годишен стерилитет и покриване на поне едно от следните медицински условия: да са изчерпали възможностите за финансиране от центъра за асистирана репродукция (държавния Фонд инвитро), да са включени в донорска програма (за донорска яйцеклетка) и препоръката за лечението да изисква единствено инвитро процедура, дори да не отговарят на изискванията на Фонд инвитро.

Събраната от дарителската кампания сума ще бъде обявена до края на март, а на колко бебета сме помогнали да се появят на бял свят, ще разберем догодина по същото време.

Ето какво споделят дами, осмелили се да говорят публично за дългия път към сбъдване на мечтата им да станат майки:

„13 години се борих с проблема. Бях само на 22 години, когато ми съобщиха, че не мога да забременея. Минах през всичко възможно. Започнах с инвитро процедурите в период, в който изобщо не се говореше за това. Навсякъде срещах неразбиране и недоверие от околните. Направих 3 неуспешни опита за инвитро и на четвъртия път, през 2006 г. чудото се случи. През 2013 г. се подложих на още една инвитро процедура и вече имам 2 деца. Успях с борба и много надежда!“, споделя Мария Полежанова от Разлог

„Животът ми бе една жестока приказка, изпълнена с безброй емоции, борба и много сълзи. След 20 години ходене по мъките се роди нашата принцеса Радина. Сблъсках се с какви ли не митове: ходене по врачки, баячки, лечители, билкари... Но от нищо нямаше никакъв ефект. Реакциите на обществото преди инвитрото бяха различни, едни ме подкрепяха, а други само любопитстваха какво ли ще се случи. Моите опити за инвитро бяха 6. Но последното, което беше успешно, разбуни духовете. Тези, които не вярваха, че ще успея да се справя с всичко и да устоя на всички препятствия, най-после повярваха, че човек когато иска и вярва - успява! Имало е много моменти, в които се чувствах безсилна, не съм си помисляла никога да спра, защото вярвах, че побеждава само този, който не се предава. Изключително важна е и емоционалната подкрепа на близки и познати. Благодаря на съпруга ми, който беше винаги до мен.“, разказва Мария Енчева от Момчилград

Всички истории, споделени от дами, минали по пътя на ин витро можете да прочетете на този адрес.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни