Тази есен предстои да бъде разказана вълнуващата история на един от най-култовите боксьори на всички времена – панамецът Роберто Дюран и неговия легендарен сблъсък с Шугар Рей Леонард. В "Юмруци от камък", чието заглавие е вдъхновено от прякора на боксьора, ще видим Робърт Де Ниро, Ъшър, Едгар Рамирез и Ана де Армаз.

"Юмруци от камък" проследява пътя на Роберто Дюран, който тръгва от гетото, за да спечели световната титла в средна категория след епичен сблъсък в Монреал на 20 юни 1980 година, когато побеждава непобедимия дотогава Шугар Рей Леонард. Мачът се провежда на Олимпийския стадион – мястото, където Леонард печели олимпийското злато четири години по-рано. След позорната си загуба Шугар Рей осъзнава, че е подценил психологическата тактика на Дюран и настоява за втори мач, който да се състои пет месеца по-късно, а наградата за Роберто при евентуална победа възлиза на 8 милиона долара. Това, което се случва по време на мача-реванш, изумява целия свят. В седмия рунд Дюран сяда в ъгъла си и казва "Стига толкова!".

В "Юмруци от камък" ще видим Робърт Де Ниро в ролята на Рей Арсел – треньора на Дюран. Превърнал много боксьори в шампиони, Арсел има интуицията за това кой има талант и кой не. Самият Де Ниро е познавал Роберто по времето на мача-реванш и споделя огромното си разочарование от изхода. Според него това, което е почувствал като зрител и приятел, не може да бъде сравнено с емоцията на треньора в този момент. Именно тази емоция иска да предаде на голям екран великият актьор.

"Юмруци от камък" идва в кината на 16 септември.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар