Нова песен на починалия в началото на април вокалист на Gravity Co. Явор Захариев излезе днес, информира Дневник. Тя е записана съвместно с дуото Sugar DJ’s още през 2011 г., но е завършена чак сега. Песента се появява с разрешението на членовете на групата и на сестрата на певеца, съобщиха Антон Христов и Иван Соколов, които стоят зад проекта.

Те се запознават с Явор Захариев по време на участие на Gravity Co. Тогава вокалистът проявява интерес към тяхната музика, избира един от готовите им инструментали и импровизира върху него. Песента се казва One Thing и е завършена преди броени дни.

Явор Захариев почина на 38-годишна възраст на 5 април тази година. Два дни по-рано той беше приет в реанимацията в "Пирогов" с опасност за живота, след като беше открит в безпомощно състояние в дома си. В интервютата си след 2010 г. Захариев беше една от малкото публични личности в България, която открито говореше за личните си проблеми, като зависимостта си към хероина и многобройните опити да я победи.

Gravity Co. бяха една от първите групи в страната, които създадоха звученето си, смесвайки електронна музика и алтернативен рок. Песента им Wings стигна до ефира на MTV, а те на няколко пъти свириха и извън България.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар