Писателят Явор Веселинов представя новия си роман в три български града, както следва:

19 февруари 2020 г. – град Пловдив

20 февруари 2020 г. – град Стара Загора

21 февруари 2020 г. – град Сливен

Всички премиери са от 18:00 часа и ще се състоят в книжарници „Хеликон“.  А през тази година предстоят и посещения в други градове.

Явор Веселинов е български писател и сценарист.

Той представя новата си книга „Пазителят“ като апокалиптичен роман. Това е деветият роман на популярния български автор и първи от трилогията “отвъд Апокалипсиса”. Той е една провокация към съвестта ни и нашата отговорност за света, в който живеем.

Обещава, че тази година ще излезе и продължението на трилогията – втората книга – „Детето на Апокалипсиса“.

Книгите от поредицата са написани така, че ще бъде възможно да се четат и като отделни творби, но има много видими и невидими нишки, които всъщност ги събират в един общ апокалиптичен сюжет.

Интересно е, че представянията в трите града ще бъдат наистина премиерни за книгата и за автора. Той споделя, че по тези места има много почитатели, с които комуникира през своята писателска страница. Дошло е времето да се видят на живо. Да поговорят. Да прочетат фрагменти от книгата. Да зададат въпросите си, свързани с творчеството на автора, което включва не малката плеяда от девет заглавия, с предстоящо десето, както и няколко филмови сценария.

Авторът споделя, че няма нищо по-силно и хубаво от живия контакт с читателя. Още повече, с българския Читател, с главна буква. Защото няма нищо по-важно от завръщането на родния Читател към българската литература и към българското изкуство въобще. Този обрат би бил съдбоносен за настоящето и бъдещето развитие на нашия народ, защото без национални идеали и култура, българската национална идентичност е обречена на гибел. На Апокалипсис. Така, отново се връщаме към романа и самата трилогия, в които един български герой ще застане срещу мачкащото колело на апокалипсиса и най-вероятно ще постави прът в спиците му.

Дали ще успее, ще разберете, когато се докоснете до книгата. Може би, навлизайки като читатели в дебрите на историята, ние самите ще способстваме за личното си противопоставяне срещу апокалипсиса.

Заповядайте на събитията да поговорите на живо с писателя.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар