Въпреки че Яница Гаврилова е само на 21 години, тя вече е професионален бюти експерт с огромен опит за гърба си. Преди да направи първия си онлайн курс, Яница работи с множество клиенти като гримьор. Успоредно с това успява да развие успешен YouTube канал с над 16 000 последователи само за година и половина, което показва огромно доверие към нейния професионализъм. 

Какво точно предлага тя? Първият онлайн курс по гримиране в България. Той е разделен на 10 модула и е съставен от подробни систематизирани видеа, които дават цялостна информация за всички тайни на грима. Преди да закупите продукта, можете да изгледате някои от безплатните видеа, които поместваме в настоящето интервю, както и да научите повече за идеята лично от нейната създателка.

Влогърството днес е изключително актуално, но ти пренасяш идеята на следващо ниво, предлагайки платени видео уроци. Как ти хрумна това начинание?

Това е много добър въпрос! Принципно аз самата съм се научила да се гримирам от видео уроци. Като цяло гримът ме влече, откакто се помня. Още когато бях ученичка и вече имах свой собствен лаптоп, което ще рече, че съм била в 7 клас, всеки ден след училище ми беше навик просто да седна и да си пусна грим уроци в YouTube. И това не съм го правила с цел да се науча как да се гримирам сама, а просто ми беше адски интересно да гледам как всъщност се прави грим, стъпка по стъпка.

Гледах, гледах, гледах и в един момент реших да започна да експериментирам върху себе си. Разбира се, първите опити бяха ужасяващи, но след като вече започнах да практикувам все повече и повече, започнах да развивам нюх към това, накратко започна да ми идва отвътре. С течение на времето започнах да се усъвършенствам все повече и повече, никой не се е занимавал да ме учи на техники, правилни гримове и прочие. Всички знания, които бях придобила и които всъщност сега аз предавам на другите момичета, са само и единствено от грим уроци.

Точно поради тази причина реших да създам този ОНЛАЙН КУРС ПО ГРИМИРАНЕ, за да мога да спестя на момичетата много главоблъсканици, понеже както казах, аз самата съм се научила от грим уроци в YouTube, но лошото там беше, че всичко е много разбъркано, от един грим урок отиваш на друг, без да знаеш дори стъпките, през които трябва да преминеш, какви продукти да си набавиш и така нататък.

Докато в ПРО-грим, аз съм структурирала всичко стъпка по стъпка последователно, като се започне от грижа за кожата, преминава се към запознаване с четки, продукти и всичко, което е нужно и най накрая вече тепърва се започва с уроците по гримиране. Общо-взето, това е един цял пакет от последователни видеа на тема грим и красота за максимално улеснение на всички момичета, които желаят да се научат как да се гримират САМИ!

Въведение в курса | YanitsaGavrilova

Превръщаш гримирането от хоби в професия: би ли сменила трайно попрището си?

Принципно, гримът е моята страст и не бих го заменила за нищо. По-скоро бих го комбинирала с други занимания. Примерно обичам да си правя фотосесии, тоест спокойно бих участвала във фотосесия, обичам да се занимавам с фитнес и здравословен начин на живот. Общо-взето, обичам всичко в сферата на ЗДРАВЕ и КРАСОТА. Накратко, не бих се отказала от грима ако се наложи, а бих го използвала като бонус за друго занимание.

Кога започна да се интересуваш от гримиране до степен, в която си наясно със спецификите кожа, съставките на продуктите и други тайни на това изкуство?

Когато бях в 11 клас, започнах да се гримирам доста, с цел да се подобрявам все повече и от там също започнах да се интересувам от това кои продукти са качествени и кои не. Разбира се, не съм дерматолог, но относно типовете кожа, за тях си има точни и ясни характеристики, чрез които можеш да определиш кой всъщност е твоят, дали си със суха, мазна, чувствителна кожа и така нататък.

След като вече типа на кожата е определен, оттам насетне каква козметика ще се използва, зависи само от него. Принципно за всеки тип кожа си има определена козметика и това не е случайно. Но тук не трябва да си експерт, за да знаеш към какво точно да се целиш, понеже на всеки продукт си пише за кой тип кожа е подходящ.

На много момичета това не им е ясно и точно поради тази причина аз специално съм включила в ПРО-грим материали, насочени към ПРАВИЛНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА, тоест там определяме типа на кожата и вече според него им показвам кои продукти са подходящи за тях и към кои марки да се стремят при закупуване.

Има ли универсален грим, подходящ за всеки вид кожа, всяка форма на лицето и др.?

Принципно има универсален цвят, но универсален грим е трудно да се каже, понеже всяко лице е различно. В думата ГРИМ влизат очи, вежди, устни и най-вече цялостна основа на лицето, а именно контуриране. За контурирането има специални техники за различните форми лица. Разбира се, точно поради тази причина има и индивидуални лекции в ПРО-грим, към които дори са добавени анимации за по-лесно запомняне.

Кой е един от важните съвети, които даваш в своя онлайн курс и който ти се е искало на теб да ти дадат преди години?

Честно казано, запознаването с ПРАЙМЪРА и като цяло с  правилната козметика, правилните четки и правилното почистване на грим. Праймъра е един изключително важен продукт, който лично аз в началото пренебрегвах и това ми докара проблем, понеже нанасях фондьотена си директно върху лицето, без да нанасям праймър и после се чудех защо ми изсъхва толкова и защо започва да се бели. Същото и със сенките, гримирах се и след половин час започваха да ми се наслагват сенки по линиите на клепачите, беше ужасно, но причината е една, отново пренебрегване на праймъра. Праймърът всъщност е продукт, който се нанася в началото на самия грим, за да го задържи максимално върху лицето, без да се размаже и същевременно да предпази кожата.

Именно поради тази причина в самия курс съм добавила специална лекция, насочена към ПРАЙМЪРА: какво представлява, какви видове има, как се използва и какъв е правилният според типа на кожата.

Всъщност разкажи ни подробно за онлайн курсовете, които предлагаш: какво е най-голямото им предимство?

Предимството на онлайн курсът ми е, че видеата са много добре структурирани последователно, все едно гледаш сериал, всяка следваща лекция зависи от предходната. По този начин момичетата научават много по-качествено материала, който съм подготвила за тях, защото започват да намират логика във всичко.

Другото предимство на този курс е, че няма нужда да спазваш графици, да се съобразяваш с транспорт и прочие, понеже това са онлайн видеа, които могат да се гледат буквално навсякъде, по всяко едно време, стига да имаш телефон, таблет, лаптоп, телевизор и така нататък. Също така, хубавото е, че ако не си разбрал например нещо от дадена лекция, винаги лентата може да се върне назад и да се гледа отново и отново самото видео.

В модата има вечни класики като бялата риза, полата “молив” и др. Какви са техните еквиваленти в грима, кои тенденции, според теб, никога няма да излязат от мода?

Това, което никога няма да излезе от мода според мен, са по-тъмните цветове в края на окото и по-светлите в началото, с цел издължаване на окото. Същото важи и за спиралата по миглите и очната линия.

Как да разбера типа на кожата си? | YanitsaGavrilova

Би ли споделила някоя тайна в макиажа с читателките на VIBES?

Единствената тайна, лично според мен, се крие в чистото и добре подготвено лице за грим. Имам предвид, че винаги преди да се нанася грим по лицето, то трябва да е много чисто, добре ексфолирано, за да изглежда гладко и не на последно място, да бъде добре хидратирано с крем. По този начин гримът, нанесен отгоре, ще изглежда максимално естествено, плавно и приятно за очите, няма да има излишни натрапчиви зони.

Какви са цветовете в грима на есен-зима 2018?

Честно казано, за мен лично есенните цветове си остават в кафявата топла гама, това е класика, понеже перфекно пасват с есенната обстановка навън, оранжевите листа по дърветата и тези, които са изпадали по земята, също така и с ъгъла, под който пада есенното слънце.

Може да ви се стори странно, но аз не обичам да чета модни списания и да следя всяка една тенденция там. Много по-интересно ми е да си отворя Instagram и да разглеждам най-различни видеа и снимки на гримове и доста често ми се случва да попадна на грим в цвят бордо, както и тъмнозелен с оранжева нотка, така че може би това са актуалните цветове за есен-зима 2018.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар