Забелязвате ли как всички нови Android телефони имат нещо "Ultra" в името си? Xiaomi не отстъпват от този принцип, но дали предоставя нещо повече? Въпреки името, което му предвещава висока цена, всъщност цените са разумни, особено за това, което получавате. Бързина, големина, продуктивност и уникални снимки, са само част от удобствата с които Mi 11 Ultra може да се похвали. 

Колкото и Mi 11 Ultra да прилича на Mi 11, той все пак се различава значително по спецификации. Флагманът идва с процесор Snapdragon 888, RAM – 12GB и свободно пространство от 256 GB. Капацитетът на батерията е 5000 mAh със зареждане на 67W и възможност за безжично зареждане, отново на 67W. Като нов телефон, Mi 11 Ultra поддържа 5G, както Wifi 6E и Bluetooth 5.2.

Съветът на Vibes.bg: Ако искате да се сдобиете с нов телефон на Xiaomi, последвайте линка и разгледайте предложенията във Flip.bg.

Дисплейът на телефона е същия като на Mi 11 – 6.81 инча AMOLED с резолюция от 3200 x 1440 и опресняване от 120Hz. От Xiaomi казват, че скоростта на четене на всяко докосване е 480Hz, което е невероятно бързо за пазара. Освен това, дисплейът е извит от всяка една страна, което също не се среща в други телефони. Проблем, който откриваме, е липсата на всякаква технология, която да помогне с изразходването на енергия от дисплея. Това, всъщност, е и най-слабото място на телефона, защото консумацията на енергия е изключително висока и ако използвате телефона постоянно ще се наложи да го зареждате по-често.

Mi 11 Ultra

Стигнахме и до най-интересното от този телефон, а именно - камерите, които се разпростират по почти цялата ширина на устройството. Всъщност, модулът за камерите е толкова голям, само защото има вграден малък дисплей в него. Освен това, телефонът разполага с най-големия сензор на пазара 50MP 1/1.2”. Това е и основният сензор с бленда – f/1.95, следван от ултра-широк сензор с 48MP с фокусно разстояние от 119mm, както и 5х оптичен zoom. Естествено има и макро-телефото сензор, който е почти същият като ултра-широкия, но фокусното му разстояние е 13mm. Zoom-ът на телефона е до 10х оптичен и до 120х хибриден.

Mi 11 Ultra

Малко по-горе споменахме, че с камера модула има малък дисплей. Той е OLED и може да послужи като часовник, а също така можете да си сложите някакъв текст или специална снимка. А най-големият плюс на този малък дисплей е възможността да използвате основните камери за висококачествено селфи, като настроите да показва това, което основната камера вижда. Освен това, широчината на камера модула не позволява телефона да се клати, когато е поставен по гръб на раввна повърхност.

Mi 11 Ultra

Отдолу и отгоре Mi 11 Ultra разполага с по един говорител, което предоставя доста добра височина и низина на тоновете, както и 3D усещане. Тук трябва да споменем, че липсва 3.5mm жак за слушалки, но пък телефонът идва с преходник от USB type-C към 3.5mm жак. Като цяло звукът на телефонът е доста добър, но баланса на "ляво" и "дясно" не е толкова добър, колкото на Samsung Galaxy S21 Ultra.

Телефонът има сертификат за защита от вода IP68, което определено е плюс. В заключение на цена от около 2400 лв. получавате доста удобства и екстри, които останалите телефони на тази цена не предлагат. И все пак Xiaomi е специфична марка и някакси не е за всеки. Брандът си има своите верни фенове, но със сигурност не е за всеки потребител.

Автор

Колите са страст, любов, живот и още нещо. Човек със силно биещо сърце в ритъма на VIBES и на всички фенове на автомобилите, а и не само. Аз съм тук, за да ви информирам за автомобилните тенденции, пазари и всичко интересно около този свят на колела.

Напишете коментар