Скоро отново ще можем да гледаме филмовата звезда Уил Смит на голям екран. Той изпълнява главната роля в спортната драма "Крал Ричард", разказваща историята на Ричард Уилямс - един от най-известните и успешни тенис треньори на всички времена.

Любителите на играта с малката жълта топка добре знаят кой е Ричард Уилямс. Това е бащата на най-успешните сестри в историята на женския тенис - Винъс и Серина Уилямс. Човекът, който от самото раждане на двете момичета има план за превръщането им в шампиони на корта. "Крал Ричард" проследява именно тези ключови години от развитието на Винъс и Серина, които ще проправят пътя към бъдещите им триумфи.

https://www.youtube.com/watch?v=PUagtdvTuzA&ab_channel=MovieTrailersSource

 

Има немалко хора, които имат противоречиво мнение относно Ричард Уилямс. Известно е, че методите му на тренировки и изграждане на шампионска психика са били тежки и безмилостни, както си личи от някои сегменти в трейлъра. Със сигурност и немалко деца не биха издържали на подобно категорично отношение, което Ричард проявявал към дъщерите си. Факт е обаче, че амбициозният чернокож мъж от опасния и труден за живот Комптън успява - той прави от Винъс и Серина велики шампионки, оставили своята диря в историята на тениса.

Режисьор на "Крал Уилямс" е Рейналдо Маркъс Грийн, работил по проекти като Monsters and Men и Joe Bell. Освен по киноекраните през ноември, лентата ще се появи за ограничен период от време и в каталога на HBO Max.

Особено впечатление в трейлъра ни прави актьорската химия между ветерана Уил Смит и двете момичета, които ще изиграят ролите на Винъс и Серина - Санийя Сидни и Деми Сингълтън.

Крал Ричард
Уил Смит в ролята на Ричард Уилямс

Въпреки че грандиозни успехи не липсват в кариерата на Винъс Уилямс, Серина със сигурност е по-успешната от двете сестри. Американката е носител на внушителните 23 титли от "Големия шлем", като общо трофеите ѝ достигат цифрата 73. Тя на няколко пъти е оглавявала световната ранглиста на WTA, а освен това е и носител на златен медал от Олимпийски игри.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар