Независимо от настроението, в което се намирате, Уил Смит винаги има нещо подходящо, което да ви предложи. Само споменаване на името му се смята за гаранция за успех. Неговите постижения не се изчерпват само в професионален план, а и в личен - прекрасна съпруга, която той определя като „вечен партньор в живота“ и 3 деца, които безумно обича.

Днес очарователният актьор става на 50 години,а ние му пожелаваме винаги да обича живота и да се раздава, както досега. И ще му отдадем нужното внимание, представяйки ви 10 факта за неговия живот, които го правят още по-интересен.

Въпреки че актьорът празнува рожден ден през септември, в медийното пространство Уил Смит често е наричан „Г-н Юли“ (Mr. July), тъй като доста от блокбъстърите или иначе казано  - високо оценените от кино индустрията филми с негово участие, се появяват именно през летния месец. Сред тях са „Мъже в черно“, „Ханкок“, „Аз,роботът“, „Денят на независимостта“ . 

Детството му обаче далеч не е било толкова славно. Уил идва от обикновено семейство от Филаделфия, родителите му се казват Каролин и Уилард Смит. Като тинейджър той работи при баща си и му помага да инсталират хладилници в къщите на клиенти.

Но талантът му не остава незабелязан за дълго. Заради успеха си в музикалната и филмова индустрия Уил Смит се превръща в милионер още преди да навърши 20 години, което бързо го поставя в класациите за най-печеливши актьори на всички времена. В момента богатството му се оценява на над 260 млн. долара.

Уил Смит не е имал нужда от помощ при подреждането на Кубчето на Рубик в сцените от филмите „Свежият принц от Бел Еър“ и „Преследване на щастието“. Там той разкрива един от многото си таланти, както прави и в телевизионно предаване, където демонстрира как нарежда кубчето за по-малко от минута.

Подобно на Арнолд Шварценегер, чиято фраза „I’ll be back!” е завладяла под една или друга форма почти всички негови филми, Уил Смит също измисля подобна фраза, която да патентова за себе си и да присъства в повечето продукции с неговото участие – “Aw, hell no!”

Уил Смит държи рекорд за най-много спечелени (10) титли на наградите за любими детски актьори, провеждани всяка година – Kids Choice Awards. Той е един от малкото актьори, които в една и съща година печелят в следните две категории: Wannabe Award (модел за подражание) и Hall of Fame Award (най-разпознаваем за децата актьор), което доказва,че и малки, и големи обичат днешния рожденик.

На него явно му допада да бъде „пръв“ в нещата, които прави. Уил Смит е първият хип-хоп артист, който е получил номинация за най-добра главна мъжка роля в наградите на филмовата академия на САЩ. Ролята, която му носи този успех, е тази на боксьора Мохамед Али в биографичния филм „Али“ през 2002 г. Пет години по-късно е номиниран в същата категория за филма „Преследване на щастието“, но и двата пъти не стига до награда.

Не до тук спират рекордите му. През 2005 г. мъжът в черно влиза в книгата на Гинес като знаменитостта, посетила най-много премиери за един-единствен ден, а именно цели три. На 22 февруари той успява да се появи на премиерата на филма си „Hitch” в Манчестър, Бирмингам и Лондон, а като основна причина за цялото препускане той посочва безусловната си обич и уважение към феновете. "Беше прекрасен ден. Ще ме включат в книгата на Гинес – много съм доволен! Не е ли жестоко!", заяви развълнуван рекордьорът. Едва година по-късно обаче, той е изместен от немски актьори, които за 12 часа минават 4 пъти по червения килим.

През 2005 г. Уил Смит намира място в още една класация. След дълги дебати, проучвания и лични срещи списанието Entertainment Weekly (EW) определя 50-те най-умни хора в Холивуд, където Смит е поставен на петата позиция. Но това не трябва да ви учудва много, тъй като Уил Смит не веднъж е демонстрирал разностранните си интереси и обща култура, сред които най-голяма е любовта му към играта на шах.

За двете главни роли във филма „Mr. and Mrs. Smith” са били предложени не кой да е, ами самият Уил Смит и Катрин Зита-Джоунс (ето тук идва и поредното съвпадение – тя също е рожденичка днес). Какво ли щеше да се получи – само можем да гадаем. Вероятно е хубаво,че нещата не са се получили, защото холивудската обстановка щеше да е коренно различна без двойка като Брад Пит и Анджелина Джоли, които се срещат и се влюбват на снимачната площадка на този филм. Но освен този, редица други филми  като Телефонна клопка (2003) и Матрицата (1999) са се лишили от присъствието на  чернокожия актьор,  за добро или за лошо.

Автор

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Напишете коментар