Новините от света на Хари Потър продължават да валят една след друга, което и единствено може да ни радва.

След като съвсем наскоро стана ясно кога ще отвори тематичният парк на тема "Хари Потър" на Universal Studios в Холивуд, а новият филм от вселената на Дж. К. Роулинг "Фантастични животни и къде да ги намерим" прогресира добре, бяхме зарадвани и с още нещо ново, свързано с приключенията на малкия магьосник.

Популярният и изключително талантлив илюстратор Оли Мос бе ангажиран със задачата да подготви дизайна на новите корици на електронните книги от поредицата. Самият Оли Мос отговори с голямо "да" на молбата на Pottermore и не пропусна възможността да изрази и своята лична любов към обичаната от милиони поредица.

"От красивите цветове в червено и златисто на Грифиндор за "Философският камък" до виещия вълк за "Затворникът от Азкабан", вниманието към детайла и изобретателността на Оли Мос изглеждат като перфектно съчетание с думите и творчеството на Дж. К. Роулинг.  Те показват колко много Оли Мос обожава историите за Хари Потър", пишат от Pottermore.

"Не бих работил върху нещо, което не обичам или не е важно за мен. Тогава не бих свършил добра работа", споделя самият Оли Мос.

"Хари Потър и Философският камък" от Оли Мос
"Хари Потър и философският камък" от Оли Мос

Любопитното в работата на Оли Мос е, че всяка една от новите корици ни разказва повече от една история. Вгледайте се във всяка една от кориците и ще откриете детайли, които може би не сте забелязали в началото. Илюстраторът пък споделя коя е любимата му корица.

"Даровете на смъртта" е любимата ми", заявява Оли Мос, добавяйки: "Мисля, че тя обобщава Хари Потър и представата, която имах в съзнанието си за толкова дълго време. Белегът върху челото му - чувствам го като кулминация на сериите. Този образ бе наистина заседнал в главата ми".

"Хари Потър и Стаята на тайните" от Оли Мос
"Хари Потър и Стаята на тайните" от Оли Мос

"Това е свят, който може да изглежда малко шаблонен на повърхността, но тогава винаги се стига и до втори план. Хареса ми да предложа подобни идеи, защото това ме кара да се чувствам, сякаш никой друг не го е правил досега. Никой не е виждал нещо по този специфичен начин", казва още Оли Мос, говорейки за идеята си да "вплете" повече от едно изображения в работата си.

"Хари Потър и Затворникът от Азкабан" от Оли Мос
"Хари Потър и затворникът от Азкабан" от Оли Мос

Илюстраторът споделя, че е трябвало да внимава и да не издаде твърде много от сюжета на книгите, работейки по новите корици.

"За "Нечистокръвния принц" мислех да сложа Снейп на корицата, но тогава ми хрумна, че това би представлявало ужасен спойлер. Но пък беше хубаво да поставя Дъмбълдор", обяснява той.

"Хари Потър и Огненият бокал" от Оли Мос
"Хари Потър и огненият бокал" от Оли Мос
"Хари Потър и Орденът на феникса" от Оли Мос
"Хари Потър и Орденът на феникса" от Оли Мос
"Хари Потър и Нечистокръвния принц" от Оли Мос
"Хари Потър и Нечистокръвния принц" от Оли Мос

"Хари Потър и даровете на смъртта" от Оли Мос
"Хари Потър и даровете на смъртта" от Оли Мос

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар