Новата 2016 година по традиция ще ни донесе и нов модел на iPhone, а мнозина вече очакват, че този път Apple ще ни изненадат с нещо наистина различно. С нещо ново и революционно, различаващо се от съвсем леките и козметични промени, които виждаме от калифорнийската корпорация през последните няколко години.

Естествено, както можете и да предположите, на този етап слуховете и спекулациите са далеч повече от фактите, което е и напълно нормално в света на технологиите. Какво обаче може да ни предложат от Apple по отношение на iPhone 7, който се очаква да видим през новата година?

Ето и девет от най-интересните слухове, свързани със следващата голяма (и скъпа) играчка на Тим Кук и компания, събрани от DailyTekk.

1. Дисплей от край до край

Из технологичните блогове все по-усилено се шуми, че новият iPhone ще има дисплей от край до край, което и би означавало своеобразно "сбогом" с home бутона, с който всички сме свикнали толкова много. В онлайн пространството вече има и предостатъчно илюстрации, как би изглеждал iPhone с подобен разширен дисплей, но дали всъщност ще видим такъв, това само времето ще покаже.

2. Наличие на 4K UHD дисплей

iPhone вече е в състояние да заснема 4К видео, поради което е донякъде логично и да имаме възможността да видим това видео на устройството, което го е заснело. Казваме "донякъде", защото екранът на един смартфон все пак е малко или много ограничен по отношение на детайла, който може да покаже. На този етап има само един смартфон на пазара, който може да се похвали с 4K дисплей и това е новият флагман на Sony - Xperia Z5 Premium. Пък и всички знаем за навика на Apple да изчаква за нещо ново сред конкурентите си, след което да го прилага върху собствените си продукти и практически да го подобрява.

3. Най-тънкият iPhone до момента?

Има предположения, че новият iPhone 7 ще бъде най-тънкият до този момент. Което също не би било изненадващо, имайки предвид, че Apple обича да "изтънява" своята играчка. В глобалната мрежа вече се появиха и конкретни цифри по този въпрос, според които iPhone 7 ще може да се похвали с тънкост от между 6 и 6.5 милиметра. Надяваме се, че това няма да бъде за сметка на живота на батерията, естествено.

4. Екран, който не може да бъде пукнат

Това може и да ви звучи като някаква химера или просто хубава мечта, но истината е, че от Apple вече са патентовали автоматична бъмпър система, която предпазва екрана на вашия iPhone при евентуално изпускане на пода. Дали скоро ще видим подобна технология или не - нямаме идея, но е факт, че такъв патент действително съществува. Но как ще бъде внедрена подобна технология в машинка, която става все по-тънка и по-тънка, това е друг въпрос.

iPhone_7_illustration_Yasser_Farahi_1000e

5. Първи водоустойчив iPhone до момента?

Според някои слухове в мрежата, iPhone 7 ще бъде устойчив спрямо вода и прах. Имайки предвид, че iPhone 6S вече отбеляза някакъв напредък в тази насока, бидейки почти водоустойчив, то подобен слух не изглежда никак далеч от реалността.

6. Наличие на А10 процесор с шест ядра

Очаква се iPhone 7 да получи значителен ъпгрейд и в това отношение. Всички знаем, че за да изпълняват нашите машини все повече и повече задачи, те се нуждаят от повече "огнева мощ" за целта. Факт е, че например последната версия на Android върви гладко на нови устройства като Huawei Nexus 6P, както и много по-зле на т.нар. "бюджетни" продукти. Каквото и да планират от Apple, те ще имат нужда или от значително оптимизиране на настоящия си хардуер, или направо от въвеждането на нов такъв в играта.

7. Възможности за безжично зареждане?

Отново според слуховете, iPhone 7 ще бъде първият iPhone до момента, който ще можете да зареждате wireless. Подобна технология вече е налице, благодарение на Qualcomm. Но дали ще бъде адаптирана и от Apple? Ще видим.

iphone-7-patent-concept-2

8. "Чао" на 3.5-милиметровия жак за слушалки

Все по-упорито се говори, че заради продължаващото "стесняване" на устройството, следващият iPhone няма да разполага с традиционния 3.5-милиметров жак за слушалки. Неговото място пък би трябвало да бъде заето от lightining port, с който ще свързвате подобни аксесоари.

9. Panic mode

Друга технология, патентована от Apple, ви позволява включването на т.нар. "panic mode". Цялата идея е, че ако решите да отключите телефона си с пръст, различен от "основния" ви, с който обикновено го правите, това би стартирало процедура, чрез която своевременно да уведомите властите за разиграла се ситуация, или пък да започнете светкавично заснемане на видео или запис на слух.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар