Разнообразието от производители и марки на мобилни устройства е в голяма полза на потребителите, заради огромния избор и по-конкурентни цени. В този материал ще научите повече за китайския бранд Кшайоми, който идва директно от Пекин /Běijīng/.

История на Xiaomi

Всички основатели на Xiaomi са с голям технологичен опит и това е съвсем логично. Основателят и главен изпълнителен директор Lei Jun преди това е работил в Kingsoft, китайска софтуерна компания, и става неин вицепрезидент през 2010 г. По-късно той става първият съосновател на Xiaomi. Като главен изпълнителен директор, той ръководи екипите на Xiaomi Mi TV и Mi Box.

Първите телефони на компанията, Mi 3 и Mi Note, бяха пуснати на много конкурентни цени. Те подбиват всички други устройства на китайския пазар с около 50% от цената на конкурентите, и максимално низа цена под $180. Освен това устройствата имаха спецификации от среден и висок клас, които преди това бяха вграждани само в устройства, струващи над $400. В резултат на това Mi 3 наводни пазарите и срина Flipkart.

През 2013 г. Xiaomi нае Хюго Бара, бивш служител на Google, като свой вицепрезидент по продуктовия мениджмънт на Android. Този ход имаше за цел да разшири присъствието на компанията извън континентален Китай. Xiaomi стана първата компания за смартфони, която нае старши служител на Google Android. Бара обаче напусна компанията през февруари 2017 г.

Xiaomi

Продуктова линия Xiaomi

Xiaomi стартира през 2010 г. и бързо спечели заслужена репутация на една от най-добрите компании в индустрията на потребителската електроника. Техните продукти варират от смартфони, таблети и лаптопи, през мобилни приложения, слушалки и фитнес гривни до дронове и продукти за умния дом. Цялата гама продукти може да откриете на официалните Xiaomi Shop в големите онлайн магазини, както в България така и Европа.

През 2021 и 2022 Xiaomi са един от водещите играчи на пазара на мобилни телефони в Китай. Компанията се ръководи от Лей Джун, бивш изпълнителен директор на Kingsoft.

Китайската компания имаше за цел да разработи система, базирана на рамката AOSP, наречена MIUI за своите смартфони. Този ROM за Android надгражда базовата операционна система. По този начин потребителите биха могли да персонализират Android системата и да я направят максимално удобна и със собствен интерфейс. Тази система е съвместима с много устройства с Android и ще позволи на разработчиците да правят персонализиран софтуер за своите устройства.

В допълнение към смартфоните, Xiaomi произвежда и широка гама домашна електроника и аксесоари. Аудио аксесоарите на компанията варират от блутут слушалки и до Bluetooth високоговорители, като всеки от тях разполага с най-модерна технология и стилен дизайн. Те също така осигуряват оптимално аудио качество и са изключително преносими, което ги прави идеални както за пътешественици, така и за аудиофили. Разбира се тези продукти могат да бъдат закупени от всеки Xiaomi Shop.

Xiaomi

Смартфони Xiaomi 2022

Като компания, която произвежда разнообразие от различни устройства, Xiaomi има много различни смартфони, които са насочени към различни потребителски групи. Компанията произвежда както водещи флагмани, така и по-евтини модели, включително гамата телефони Redmi. В Xiaomi Shop също така се предлага фокусираната върху игрите серия Black Shark и ултрабюджетната марка Poco. Всички тези смартфони са в състояние да осигурят първокласна производителност и се предлагат в различни ценови диапазони. Това затруднява определянето, кой телефон е най-подходящ за вашия бюджет.

Когато купувате телефони на Xiaomi, не забравяйте да намерите глобалния модел ROM, тъй като този модел има пълен достъп до услугите на Google Play веднага и английски интерфейс. Китайските ROM версии на телефоните все още са съвместими с Google Play, но техните потребителски права са различни и поддръжката след покупката не е толкова обширна.

Xiaomi

Xiaomi устройства за умен дом

Xiaomi пусна множество продукти за интелигентен дом. Всички продукти на компанията са базирани на технологията IoT (Интернет на нещата) и са проектирани да автоматизират определени функции в дома. Много от устройствата си партнират с известни компании като Philips, Honeywell и Google и са на изключително достъпни цени. Ако разгледате онлайн Xiaomi Shop ще откриете прахосмукачки роботи, пречистватели на въздуха и други джаджи, улесняващи вашия лайфстайл. Освен това има множество подмарки за различни продукти за интелигентен дом. Основните им продукти за Smart Home се наричат ​​Mi Home и Aqara.

Xiaomi

Xiaomi Shop

За разлика от представянето на Xiaomi Bulgaria на местно ниво, може да кажем, че брандът не е голям играч в Съединените щати, но има значителен дял от пазара в Азия и Европа. Компанията продава лаптопи, таблети, телевизори, аксесоари за умен дом, преносими колонки и безжични слушалки, медийни стриймъри и много други. Xiaomi Shop вече е отворен в 25 страни по света. Не всички продукти на техните партньори обаче се предлагат във всички страни. Всъщност първият магазин в Западна Европа отвори врати в Испания. Компанията също планира скоро да отвори магазин в САЩ. Въпреки това няма планове да предлага всички свои партньорски продукти.

Преди това Xiaomi продаваше телефони и мобилни джаджи, но сега компанията се разширява отвъд това. Новите магазини от веригата Xiaomi Shop за търговия на дребно вече са предимно лайфстайл аутлети. Компанията е инвестирала в 89 различни марки като част от своята Mi Ecosystem. Тези компании създават продукти, базирани на тяхната платформа. По този начин клиентите могат да намерят всичко - от мебели до модни аксесоари.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар