Докато всички почитатели на продуките на Apple очакват с нескрит интерес излизането на iPhone 7, калифорнийската компания зарадва онези от вас, които носталгично си спомнят за времената на iPhone 5 и периода, когато Apple все още произвеждаха по-скромни на размери смартфони. Или както много хора вече се изразиха - iPhone SE е перфектен подарък за хората с малки ръце, които трудно боравят с твърде големи на размери устройства.

Не бива обаче да се заблуждавате. Само защото е по-малък на размери, iPhone SE далеч не отстъпва като характеристики на актуалния iPhone 6S. Просто е по-малък и компактен. Или да го кажем така - този смартфон има мощта на iPhone 6S, но външно наподобява iPhone 5S.

Последното е истина, имайки предвид, че новото устройство на Apple разполага и със същия 4-инчов дисплей и стъклено гръбче, подобно на 5S.

apple-iphone-se-01

Камерата е същата като на iPhone 6S, включваща 12-мегапикселов сензор и поддържане на 4К видео. Не се притеснявайте, имате налични Live Photos, солидна скорост на фокусиране чрез "фокусирани пиксели" и технология True Tone Flash, която осветява дисплея, за да си правите по-качествени селфита.

iPhone SE разполага с процесор A9 и микропроцесор M9, което още повече затвърждава впечатленията, че технологичните разлики със 6S са минимални. Разликата е в дизайна и размерите.

Новият телефон обаче няма да поддържа функцията 3D Touch, налична при шестиците, но ако сте решили да ъпгрейднете от 5 или 5S към SE, то това няма дори да ви направи впечатление, защото вие и без това нямате 3D Touch. Положително впечатление обаче ще ви направи подобреният wi-fi и повишената LTE скорост на апарата - с около 50% спрямо iPhone 5S.

apple-iphone-se-1

Новият телефон ще се предлага в четири основни цвята, а именно - сребърно, златно, сиво и розово злато. Налични са устройства с памет от 16 и 64 GB. Теглото на апарата е 113 грама.

iPhone SE ще бъде наличен по магазините в света от 31 март, а след само два дни ще бъдат отворени и предварителните поръчки.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар