Италианското издание на Vogue ще излезе на пазара за първи път в историята си с чисто бяла корица. В случая става дума априлския брой на списанието, чиято корица ще изглежда по, меко казано, нестандартен начин.

Главният редактор на Vogue Italia Емануеле Фарнети очаквано посочи, че причина за това е пандемията от коронавирус, която властва на планетата в настоящия момент. Именно Италия е най-силно засегнатата страна от COVID-19 в Европа, като на Апенините огромен брой хора загубиха живота си.

"Чисто бяла корица, защото трябва да се говори за едно нещо - за това, че умират хора. Лекари и медицински сестри рискуват живота си и светът се променя завинаги", споделя Фарнети.

Главният редактор призна, че Vogue Italia са имали подготвена корица и съдържание за априлския си брой, но в крайна сметка са взели решение да реагират по различен начин на кризата с коронавирус. Броят се очаква на пазара на 10 април, петък.

"Историята на Vogue се простира в повече от 100 години, като списанието е преминавало през войни, кризи и тероризъм. Нашата достойна традиция е никога да не изместваме поглед от най-важните неща в живота. Да говорим за други неща в момента не е в ДНК-то на Vogue Italia. Именно поради това спряхме всичко и започнахме от нулата априлския си брой", разкриват още от списанието.

Емануеле Фарнети казва още:

"Решението за пръв път в нашата история да имаме чисто бяла първа страница не е защото нямаме снимки, напротив. Избрахме я, защото бялото символизира много неща. То е на първо място респект. Бялото е прераждане, светлина след мрака, събрало всички цветове. Бялото е цветът на униформите на онези, които залагат живота си, за да спасят нашия. То представлява пространството и времето за размисъл, както и че понякога трябва да замълчим.

Бялото е за онези, които изпълват това пусто време и пространство с идеи, мисли, истории, линии, музика и грижа за другите.

Бялото припомня как след кризата от 1929 г. този неопетнен цвят е бил избран за дрехите като израз на чистотата днес и надеждата за бъдещето.

И най-вече, бялото не е символ, че се предаваме, а чист лист, очакваш някой да напише нещо на него, малка страничка от нова история, която всеки момент ще започне."

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар