Неотдавна ви съобщихме за първия професионален кулинарен форум GastronomiX 2016, който ще се проведе между 9 и 11 ноември в София. Той ще бъде съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център.
Основната цел на форума е да се даде възможност на изграждащите се готвачи и ресторантьори да овладеят по-горни нива в професията. GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.
Сред лекторите са опитни и талантливи шеф-готвачи като Андре Токев, Ян Сминк от Холандия, Роберто дал Сено от Италия, Язуюки Кониши от Япония и много други вдъхновяващи професионалисти в кухнята, както и креативни сладкари като Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов и Йоана Петрова.
А ето я и цялата програма на събитието:
9 ноември, сряда
10:00 Официално откриване
Майсторски класове
10:30-11:00 Андре Токев: Защо GastronomiX или Да преоткрием кулинарна България
11:30-12:30 Йордан Дъбов: Как да готвим кафе
13:00-14:00 Язуюки Кониши от Кинджируши уасаби, Япония, Уасаби концепции
16:00-17:00 Алекс Иванчев, Инфузия в десерта
Свободни демонстрации
10:30-12:00 MERRYCHEF, корпоративна презентация
14:00-15:00 DELITA Trade: Италианска кухня – Pasta& Risotto, презентация Пламен Петров
16:00-17:30 METRO Рибен асортимент, презентация Владимир Тодоров БАПГ: Техники за приготвяне на риба и морски дарове и съчетанието им в ястия
10 ноември, четвъртък
Майсторски класове
10:00-11:00 Роберто дал Сено, Италия, Моето Черно океанско ястие
12:00-13:00 Ян Сминк, Холандия, Идеи и техники от Bocuse d’Or и ресторант Librije
14:00-15:00 Луис Спост, САЩ, HRC Academy: Shrimp and Grits – едно истинско южняшко ястие от САЩ
16:00-17:00 Майк ван Бокховен, F&B, Холандия, HRC Академия: Technology as F&B Industry Disruptor
Свободни демонстрации
10:30-11:30 EKRO Холандско телешко месо, Ян Сминк, Холандия и Никол Цветанова, Култ Гурме Кетъринг
12:00-13:00 ROBOT COUPE, презентация AVA-M
13:00-14:00 VALHRONA, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 ДЕЛИСЮ Патешки деликатеси, презентация Димо Димов: гъши дроб и работа с него, пет култови рецепти
16:00-17:00 YUTAKA, презентация Кейджи Сайки, Япония
11 ноември, петък
Майсторски класове
10:00-11:00 Юрий Балталийски, Изкуството да бъдеш сладкар
12:00-13:00 Язуюки Кониши от Кинджируши, Япония
14:00-15:00 Йоана Петрова, Макарон концепция
16:00-17:00 Борислав Екзархов и Ради Стамболов, Гаврош гурме - трансформации
Свободни демонстрации
10:00-11:00 Говеждо CG, ROSTAR – Йордан Рангелов и Никол Цветанова, PURE
11:00-12:00 EAT ASIA - Петър Николов, Хотел Маринела: Техники за приготвяне на риба морски дарове и съчетанието им в ястия
13:00-14:00 BOARON, презентация Алекс Иванчев, EOC
14:00-15:00 Кинджируши уасаби продукти /Ясуюки Кониши, TAKO
16:00-17:00 Convoterm, презентация на AVA-M
Билети за събитието можете да закупите тук.