Висшата лига обмисля да използва изкуствен шум от FIFA 20


Пандемията от коронавирус промени изцяло начина, по който живеем, а разпространението на COVID-19 нямаше как да не повлияе и на световния спорт. Макар и с екзотични изключения като бившата съветска република Беларус, почти всички професионални лиги от различните спортове бяха прекъснати. Напоследък ситуацията сякаш започна да се нормализира, а Бундеслигата в Германия дори бе рестартирана. Очаква се скоро това да се случи и с Висшата лига в Англия.

Най-силните европейски първенства във футбола ще започнат отново, но за съжаление, без публика на трибуните. От мачовете в Германия вече успяхме да видим, че атмосферата определено не е същата, когато феновете липсват.


Британският таблоид Daily Mail съобщи любопитна новина, свързана с Висшата лига на Англия. Според изданието, английската Футболна асоциация планира да компенсира липсата на фенове, доколкото това е възможно, озвучавайки стадионите със звуци от най-популярния футболен симулатор FIFA 20. Очаква се това предложение да бъде обсъдено на среща в четвъртък. На феновете пък ще бъде предоставен избор - да използват "изкуствения" шум, създавайки по-добра атмосфера за гледане, или да гледат срещите с автентичните звуци от празните стадиони.

Любопитното е, че това далеч не е ново хрумване. "Скай" вече предлага нещо подобно за срещите от Бундеслигата, докато в Южна Корея, както и при американските издания на немския шампионат, изкуствените звуци вървят със стандартното излъчване на ТВ мрежите.

Междувременно на предстоящата среща английските тимове ще обсъдят и други, вълнуващи за феновете нововъведения. Сред тях влизат 360-градусови видео повторения и камери от различни ъгли на стадиона, включително и от съблекалните.

Сезонът в Англия се подновява официално на 17 юни, а най-щастливи са феновете на Ливърпул, който уверено крачи към първа титла от 30 години насам.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни