Последният филм на Виолета Гиндева


Първата прожекция на “Лека нощ, Лили” ще бъде излъчена на международния форум за късометражно кино In The Palace, който се провежда онлайн между 27 февруари и 6 март 2021. Българската публика ще види последната роля на великата българска актриса, Виолета Гиндева, и в рамките на 25-тото издание на Sofia Film Fest през март 2021. Кино проектът на режисьора Петър Вълчев е номиниран в категорията за най-добър български късометражен филм от журито на двата фестивала. Трейлър на лентата можете да видите тук.

“Лека нощ, Лили” е дебютът на творческия колектив Петър Вълчев, Невелин Вълчев и Пенка Болди от продуцентска къща Equal. Филмът представлява сюрреалистична драма, която размива границите между реалното и свръхестественото, магическото и призрачното. Сценарият разкрива сложния вътрешен свят на главната героиня Дора в последните мигове от нейния живот. “Това е един филм за живота и за трудността да се разделим с любимите хора, за вечния конфликт между любовта и смъртта”, споделя още режисьорът.

Лека нощ, Лили

След близо 30-годишна пауза, обичаната Виолета Гиндева се завръща на големия екран в главната роля, която впоследствие се оказва последна за актрисата. Няколко месеца след заснемането на филма, тя напусна този свят. “Това е лебедовата песен на Виолета, както и реверанс от един млад режисьор към таланта и неостаряващата красота на една от най-големите звезди, които някога сме имали”, коментира кинокритикът Вера Найденова.

Лентата е заснета за 7 снимачни дни през декември 2018 в София в автентичния кино формат 4:3. “Нашата цел е да създадем класически киноразказ, който въвежда зрителя в интимния свят на главния герой, а този формат на снимане позволява основния фокус да падне върху изразителното лице на Виолета Гиндева”, коментира режисьорът. Любопитен факт е, че специалните ефекти също биват създадени по класическия кино маниер - чрез декор и осветление без никаква компютърна намеса. “За мен това е важно, защото самият аз съм израснал с филмите на големите кино майстори от миналия век, които са работили без намесата на CGI технологии”, добавя още Вълчев.

Лека нощ, Лили

“Лека нощ, Лили” е третият късометражен проект на режисьора Петър Вълчев. Предходният му кинопродукт “Монолог в антракта” е найнаграждаваният български документално-късометражен филм с цели 5 отличия и участие на 37 световни форуми за кино. Дебютът на Вълчев като ко-режисьор през 2013 си спомняме с популярната късометражна комедия “Шшшт... попей ми”, в която участват актрисите София Бобчева, Снежина Петрова и Силвия Станоева, както и певиците Поли Генова, Сантра и Рейчъл Роу.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни